Křeč a marná snaha, Písek podruhé v baráži padl

Písecký tým nezvládl ani druhý domácí zápas. Domácí byli v průběhu pondělního utkání aktivnější, v konečném součtu ale herní převaha bohužel vůbec nic neznamená. Písek prohrál s vítězem východní skupiny 1:2 a ze třetího utkání nevytěžil ani bod.
1.liga ČR, B3, po 14.3.2011
Písek
Šumperk
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 32. Kubeš (Všetečka, Jan Kudrna) - 8. Brunec (Novosad), 30. Hulva (Ambruz). Rozhodčí: Ondřej - Šperl, Flegl. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 962. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Písek: Mazanec - Kalečík, Vráblík, Havran, Jan Kudrna, Vomela, Všetečka - Polodna, Kellner, Pšurný, Luňák, Jiří Kudrna, Suja, Dragoun, Sýbek, Červený, Kubeš, Ferebauer, Bauer
Šumperk: Štůrala - Holík, Ondráček, Drtil, Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Ambruz, Hulva, Haas, Vrdlovec, Červenka, Novosad, Velecký, Fischer, Matějka.

Aktivněji do pondělního utkání vstoupili hráči Písku a v úvodních momentech musel Štůrala čelit nájezdům Dragouna s Luňákem, v obou případech byl ale brankář Salithu bezchybný. Hosté se před Mazancem poprvé na delší chvíli usadili při početní převaze a nejslibněji si počínal Velecký, zblízka ale ležícího gólmana domácích pokořit nedokázal. Z téhle šance ještě nezapršelo, z té následné ale ano. Chytrá přihrávka od Novosada zpracoval na kruhu postavený Tomáš Brunec a z ideální vzdálenosti zamířil přesně mezi betony – 0:1.

Písek mohl na trefu Draků rychle odpovědět. Dragoun připravil brankovou pozici pro Luňáka, zakončení z hole druhého jmenovaného ale Štůrala famózně vytěsnil špičkou betonu. První část zápasu přinesla celkem šest vyloučených, po třech na obou stranách, ani v jednom případě ale žádný z týmů neudeřil. Hosté byli ve hře dopředu zdrženliví a rušněji bylo v první části před brankou Salithu, brankový náskok soupeře ale Písečtí v první části zlikvidovat nedokázali.

Začátek druhé třetiny se vydařil lépe hostům ze Šumperka a Mazanec musel likvidovat zakončení Ambruze a dorážky spoluhráčů z formace zkušeného útočníka. Písek vážnější nápor ustál a brzy poté mohl v početní výhodě domácích udeřit Dragoun, u levé tyčky ale zakončoval pouze do připravené výstroje šumperského brankáře.

Krátce před polovinou utkání došlo ke druhé změně stavu. Ambruz zavezl puk do písecké třetiny a následně střílel švihem, přičemž jeho pokus Mazanec betonem vytěsnil na hůl dojíždějícího Jakuba Hulvy, který se ranou po ledě k bližší tyči nemýlil – 0:2. Písek měl vzápětí možnost dvojnásobné početní výhody a po pár vteřinách svou šanci domácí využili. Střelu Jana Kudrny tečoval těsně před Štůralou Vladislav Kubeš a brankář Draků lovil poprvé puk z vlastní branky.

Možnost dvojnásobné výhody si ve druhé třetině vyzkoušeli také hosté. Šumperk hrál přesilovku 5 na 3 téměř rovné dvě minuty a vyprodukoval si před píseckou brankou očekávaný nápor. Puk lítal z hokejky na hokejku, Mazanec ale vleže proti hostujícím kanonýrům čaroval a v důležitých okamžicích uměl svůj tým podržel.

V třetí části si Písečtí vypracovali obrovskou herní převahu. Koncovka píseckého týmu byla však tristní. Před Štůralou postupně hrozili Polodna, Jiří Kudrna nebo Bauer, ani jeden z jmenovaných ale puk do šumperské klece protlačit nedokázal. V ojedinělém průniku hostujícího celku se dral sám na branku krátce před polovinou třetí třetiny Haas a když ho Vomela zastavil faulem, bylo proti domácím nařízeno trestné střílení. Z něho vyšel jako úspěšnější Mazanec, který chytil puk do lapačky.

Čas běžel z pohledu domácích velmi rychle a křečovitost na domácích hokejkách byla čím dál větší. V samotném závěru třetí třetiny Písečtí zkoušeli uspět při hře bez gólmana, ani v šesti ale vyrovnávají branky písecký tým dovršit nedokázal. Všechny tři body tak z pondělního utkání berou hosté ze Šumperka.

Ohlasy trenérů

Tomáš Štůrala, brankář Šumperka: "Dnešní výsledek je pro nás úspěch, výsledek 2:1 je krásný. Jsme rádi, že jsme v Písku vyhráli. Dnešní obraz hry byl vyrovnaný, i když nás občas srážely do kolen naše zbytečné fauly. Jsem rád, že jsme alespoň druhou přesilovku 5 na 3 ubránili. Bohu díky za tento výsledek.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy