Písečtí v přípravě na baráž v Benátkách neuspěli

Druhý ze tří přípravných zápasů, které naplánovali písečtí trenéři před startem baráže o první ligu, sehráli Jihočeši v Benátkách nad Jizerou. Hrálo se netradičně dopoledne a na ledě kralovali domácí. Ti svou střeleckou převahu dokumentovali také šesti vstřelenými brankami a brankář Mazanec si navrch připsal ještě šestatřicet úspěšných zásahů. Jediným střelcem celku od Otavy byl Ferebauer. Další přípravný duel, který byl naplánován na 7. března, je na žádost píseckého mužstva zrušen.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., út 1.3.2011
Benátky
Písek
6:1
2:0, 2:0, 2:1
Branky a nahrávky: 11. Kica (Liška, Klimt), 19. Kinkor (Pabiška, Kolmann), 37. Klíma (Pabiška), 39. Klíma (Kajínek), 45. Jech (Nevyhoštěný, Liška), 57. Kica (Liška) - 43. Ferebauer (Fadrný). Rozhodčí: Wagner - Záhora, Holec. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 42:20.
Benátky: Nedvídek (41. Stejskal) - Bendík, Kajínek, Kolmann, Vála, Tondr, Müller - Kica, Klimt, Liška, Kopic, Pabiška, Klíma, Nevyhoštěný, Jech, Kinkor
Písek: Mazanec (Jágr) - Vomela, Vráblík, Všetečka, Procházka, Havran, Kudrna, Vojta, Kalečík, Dvořák - Ferebauer, Fadrný, Zdráhal, Kubeš, Bauer, Polodna, Pšurný, Diviš, Volf, Homolka
Benátky začaly první z dvojice přípravných duelů po sezóny pěkně zhurta. Při vyloučení Fadrného se do střelecké pozice dral Kopic, jenže tečoval Pabiškovu nabídku těsně nad Mazancovu klec. První branka utkání padla po deseti minutách hry. Rychlý výpad do útočné třetina v podání první benátecké řady znamenal vedení. Před brankou se nejlépe orientoval někdejší Písečák Petr Kica a poslal kotouč mimo dosah brankáře Mazance - 1:0. Hosté se poprvé výrazněji připomněli na konci 15. minuty, kdy zkušený Zdráhal našel volného Michala Pšurného, který ovšem nechal vyniknout přesunujícího se Nedvídka. V závěru první části hry ještě Benátky přidaly druhou branku. První trefu v benáteckém áčku zaznamenal junior Kamil Kinkor, který si sjel do mezikruží a střelou po ledě překonal Mazance - 2:0.

Prakticky ihned po začátku druhé periody mohli Písečtí snížit. Polodna vybojoval puk, pláchl Válovi, ale tváří v tvář Nedvídkovi nenašel skulinku mezi jeho betony. Poté už převzali iniciativu domácí a v rozmezí minuty měli dvě dobré příležitosti. Nejdřív proti píseckému brankáři neuspěl Klimt, následně svůj blafák do gólového konce nedokázal dotáhnout Nevyhoštěný. V závěru prostřední dvacetiminutovky bylo ještě docela rušno. Pabiška vymyslel parádní přihrávku pro Jakuba Klímu, který tak zakončoval do prázdné branky - 3:0. Prakticky hned poté Kolmann od modré čáry trefil tyč a Kica v dobré pozici nedal. Také hosté měli dobrou příležitost a v ní byl Polodna. Jenže v přečíslení našel jen Nedvídkovu lapačku. A tak z protiútoku Benátky trestaly. Jakub Klíma svým druhým gólem v utkání zvýšil již na čtybrankový rozdíl - 4:0.

Ve třetí třetiny se v benáteckém brankovišti představil Jiří Stejskal a hned z druhé střely na svou klec inkasoval. Jiří Ferebauer si sjel do útočného pásma a poslal puk přesně mezi Stejskalovy betony - 4:1. Benátky však přispěchaly s brzkou odpovědí. Liška nejprve ještě zakončoval vedle, poté aleš přes Nevyhoštěného našel hůl Ctibora Jecha, jenž přesnou střelou k tyči donutil Mazance popáté lovit puk ze sítě - 5:1. Klíma v polovině třetí třetiny odmítl hattrick, když trefil jen boční síťku prázdné branky. Šestý zářez si připsal Petr Kica, který dorazil Liškův pokus až za záda bezmocného Marka Mazance - 6:1. Konečnou podobu výsledku mohl dát Kopic, jeho dělovka se od spojnice tyče a břevna odrazila zpět do hřiště. V pondělí 7. března se opět od 10:30 hodin oba celky představí v odvetě.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy