Ani ve čtvrtém duelu proti Litoměřicím se Písek nemohl radovat z výhry

Z posledního venkovního zápasu v rámci základní části odjíždí hráči trenéra Aloise Chlustiny s prázdnou. O vítězství Stadionu rozhodla druhá perioda, když se domácí trefili celkem třikrát. Jeden zásah navíc Litoměřičtí přidali i v první třetině. Písek tedy podlehnul Stadionu 4:0. Poslední utkání čeká Písecké v pondělí, kdy na náš led zavítá mužstvo Benátek nad Jizerou.
1.liga ČR, 43. kolo, so 5.2.2011, Kalich Arena
Litoměřice
Písek
4:0
1:0, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 4. Kříž (Heinisch, Šinágl), 29. Mrňa (Šinágl, Malý), 34. Novák (Malý, Evan), 36. Slížek (Horčička). Rozhodčí: Smitka - Arazimová, Svoboda. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0 . Diváci: 1710.
Litoměřice: Volke - Kříž, Kousalík, Martinka, Gula, Malý, Evan, Kolbaba - Mrňa, Šinágl, Heinisch - Horčička, Slížek, Hašek - Tvrzník, Bojer, Novák - Kauschitz, Hlusička, Přeučil
Písek: Jágr - Výborný, Vráblík, Všetečka, Procházka, Kudrna Ja., Havran - Diviš, Fadrný, Kellner - Kudrna Ji., Bauer, Sýbek - Pšurný, Dragoun, Homola - Vojta, Dvořák, Vomela

Jako první se v utkání do střeleckých příležitostí dostávali Písečtí. Od 4. minuty ale vyklidili pozice a otěží se chopili Litoměřičtí. Vše začala využitá přesilovka při vyloučení Sýbka. Po přihrávce zpoza branky mezi kruhy propálil Jágra Ondřej Kříž a jako první se zapsal do střelecké listiny. Po zbytek úvodní části přibývaly šance jen na straně Litoměřic, které hrály velice zodpovědně a využívaly každé možnosti k útočení. Písek se velice těžko dostával do útočného pásma a Volkeho vyrušily jen pokusy z uctivé vzdálenosti. Jen díky Jágrovi v písecké brance nesvítilo po dvaceti minutách výraznější skóre a mužstva se rozešla do kabin za stavu 1:0.

Hosté se v úvodu prostřední dvacetiminutovky trochu vzchopili a začali tlačit. První osm minut se hrálo téměř výhradně v útočném pásmu Písku, ale pro hosty to nepřineslo gólový efekt. Lekci z proměňování šancí jim dali do druhé přestávky naopak Litoměřičtí. První trest za zahozenou šanci potrestali domácí zásluhou Pavla Mrni. Domácí forvard ujel hostující obraně a forhendovou kličkou poslal domácí do dvoubrankového vedení. Ve 33. minutě byl vyloučen Michal Pšurný a domácí trestali znovu. Druhý přesilovkový zásah si Litoměřičtí připsali zásluhou Martina Nováka, který tečoval střelu Robina Malého mezi Jágrovy betony. O dvě minuty později se rozvlnila síť v Jágrově brance znovu. Slížek si vychutnal hostujícího brankáře a opět využil mezírku mezi jeho chrániči. Výsledkem Litoměřické lekce z produktivity tak znamenal vedení po čtyřiceti minutách 4:0. Pro Komterm druhá třetina skončila přesně tak špatně, jak dobře začala.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla zvýšení pouze počtu vyloučení na domácí straně, v kolonce gólů už žádný další zápis nepřibýval. Hosté se snažili ještě s utkáním něco udělat, ale na víc, než jen pár nebezpečnějších střel ze svých pokusů nevytěžili. Litoměřičtí si naopak chtěli výsledek pohlídat, což se jim navzdory častým oslabením, podařilo. Důležité pro Stadion bylo, že jim neinkasoval brankář Volke, pro něhož nebylo utkání nejsnadnější, protože byl často bez práce a nebo naopak pod palbou Píseckých. Jeho protějšek ještě v závěru předvedl několik efektních zákroků lapačkou, ale to už jeho týmu k bodům nepomohlo. Všechny tři body tak zůstaly v Litoměřicích po výsledku 4:0.

Ohlasy trenérů

David Míka – asistent trenéra IHC Komterm Písek

Přijeli jsme dnes s torzem týmu, máme hodně zraněných. O utkání rozhodla 2. třetina a v poslední třetině se již zápas pouze dohrával. Před baráží budeme mít asi problém sehnat soupeře k přátelským zápasům a doufám, že dáme dohromady i kvalitní sestavu. Soupeř dnes vyhrál zaslouženě.

Daniel Tvrzník - trenér HC Stadion Litoměřice

Mohli jsme si zajistit účast v příštím ročníku 1. ligy již v minulém utkání proti Chrudimi. Dnes jsme proto hráli ještě pod větším tlakem, ale zklidnilo nás to, že jsme vyhráli první třetinu. Trochu jsme přeházeli sestavu a myslím si, že to hru týmu oživilo. Teď je období, které je pro některé naše hráče hodně náročné, protože se hraje se zápasy s extraligou pomalu obden. Musíme udělat vše pro to, abychom poslední klíčové utkání ve Vrchlabí zvládli. Ještě stále nevíme, jak vůbec můžeme nakonec dopadnout.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy