Jihočeské derby zvládnul lépe Písek

Tři veledůležité body vezou hráči trenéra Aloise Chlustiny z Tábora. Písek si do poloviny zápasu vypracoval solidní tříbrankové vedení. Kohouti se ovšem nevzdali a do konce druhé části snížili na rozdíl jediné branky. Ovšem gól z hole Slavíka mohl všechny Písecké uklidnit, protože tato branka byla poslední v zápase. Písek tak potvrdil, že se mu v této sezoně proti Táboru daří, tým od řeky Otavy tentokrát zvítězil 4:2.
1.liga ČR, 26. kolo, st 8.12.2010
Tábor
Písek
2:4
0:1, 2:2, 0:1
Branky a nahrávky: 31. Černý (Štrba), 33. Kostourek (Šperger) - 8. Jank (Polodna), 27. M. Pšurný (Slavík), 28. Polodna, 46. Slavík (Pšurný). Rozhodčí: Trombík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1800. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Tábor: Čech - Černý, Horáček, Jan Kudrna, Kanov, Hartmann, Havran, Petráček - Kocar, Šperger, Kostourek - D. Nedorost, Padělek, Mrkvička - Štrba, Török, Andres.
Písek: Hrubec - Všetečka, Jank, Výborný, Vráblík, Klement, Kalečík - Polodna, Dragoun, Ferebauer - Bauer, Zdráhal, Jiří Kudrna - Slavík, M. Pšurný, Suja
Úvod utkání by se dal zhodnotit jako klasické „oťukávání“, k vidění byl spíše defenzivní hokej. Ovšem na začátku čtvrté minuty, ve vlastním oslabení Dragoun s Jankem se dostali do přečíslení 2 na 1, Dragoun vystřelil těsně vedle. V čase 7:59 se píseckým hokejistům podařilo využít přesilovou hru. Polodnovu střelu od modré čáry tečoval Bohumil Jank za bezmocného Čecha, 0:1. V polovině první třetiny Písečtí nabídli domácím přesilovou hru 5 na 3 trvající necelou minutu, Hrubec všem útokům odolal. Ve čtrnácté minutě se k Výbornému, který se vracel z trestné lavice odrazil kotouč a uháněl sám na brankáře, zakončení se mu však nepodařilo dle představ. Za dvě minuty se po zaváhání brankáře Čecha dostal do šance Pšurný, naštěstí pro domácí písecký útočník netrefil puk ideálně.

První třetinu vyhráli hokejisté Písku zásluhou Janka. Do druhé části si tak naši hokejisté odnášeli nejtěsnější vedení.

Rovněž druhá perioda začala opatrně, do šancí se oba týmy dostávaly málo. Až v čase 26:38 a hned to byla šance gólová. Střelou z kruhu se prosadil Michal Pšurný, 0:2. V čase 27:20 se ze stejného místa prosadil tentokrát Stanislav Polodna, 0:3. Táborští hokejisté se však nevzdali a v čase 30:35 ihned po vhazování zamířil přesně Kamil Černý, 1:3. Domácí vstřelená branka nakopnula a tlak navíc podpořilo vyloučení píseckého hráče. Táborští nakonec nápor přetavili v gól. V čase 32:32 se po buly kotouč odrazil k Milanu Kostourkovi, který snížil na rozdíl jediné branky, 2:3. O chvíli později mohl rychle odpovědět Pšurný, který uháněl sám na brankáře kotouč střela však mířila těsně mimo. V závěru byli domácí na koni, ale Hrubce se jim už překonat nepodařilo.

A tak skončila druhá část nerozhodně 2:2. Písek se dostal do vedení 3:0, ale domácí zápas zdramatizovali a snížili na 2:3.

Ve třetí části Písek odskočil svému soupeři na rozdíl dvou branek, když v čase 45:30 Josef Slavík od modré čáry, střelou zápěstí zvýšil na 4:2 pro Písek. V následujících minutách se hrálo nahoru, dolu, oba brankáři žádný kotouč za svá záda nepustili. V padesáté druhé minutě se domácí dostali k několika slibným střeleckým pozicím, Hrubec však všechny puky pochytal. S přibývajícím časem se Kohouti více tlačili do předu, ale již několikrát zmíněný Hrubec si do Tábora přivezl skvělou formu. Písek v závěru zápasu své dvoubrankové vedení nakonec uhlídal a zvítězil tedy 4:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy