S Berounem si Písek poradil a připsal si vítězství 3:1

Po třech venkovních zápasech se Písečtí představili na svém ledě a v domácím prostředí si poradili s celkem Medvědů z Berouna 3:1. V každé třetině se svěřenci Suchánka a Míky jednou prosadili a soupeř našel odpověď na trefu domácích pouze v první části. Branky Písku obstarali postupně Vladimír Novák, Jiří Ferebauer a Milan Kořánek. Jedinou trefu soupeře zaznamenal Jiří Novotný. Další utkání čeká nováčka soutěže přesně o týden později a soupeř bude stejný s tím rozdílem, že se zápas odehraje v Berouně.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 12.8.2010
Písek
Beroun
3:1
1:1, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 4. V. Novák (Stejskal), 32. Ferebauer (Mazanec), 52. Kořánek (Jaroměřský, Mikšovský) - 19. Novotný (Pavel). Vyloučení: 5:4. Diváci: 357. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Písek: Jágr - Vomela, Vráblík, Dietz, Mazanec, Výborný, Jaroměřský, P. Novák, Kalečík - Stejskal, Šulčík, Mikšovský, Mošovský, Slavík, Polodna, Ferebauer, V. Novák, Kořánek, Ježek, Urbanec, Kudrna, Kellner, Rezek.
Beroun: Furch - Višňák, Lang, Hertl, Jelínek, Vošmyk, Husák, Vacek, Hafenrichter, Švagrovský, Rudovský, Pavel, Novotný, Kupec, Vlček, Kotrba, Žalčík, Bušek, Tuček, Markulinec.
Utkání začalo ve velmi svižném tempu, žádný z týmů si však nevytvořil vyloženou šanci. Domácí z první příležitosti udeřili. V čase 3:15 Stejskal vystřelil z mezikruží, Furch vyrazil kotouč a Vladimír Novák se prosadil z dorážky, 1:0. V osmé minutě ujížděl sám na brankáře Polodna, berounští obránci mu však zabránili ve skórování. O tři minuty později Polodna chytře přihrál Ferebauerovi před bránu, Furch se však bleskově přemístil a kotouč vytěsnil vyrážečkou. O chvíli později střílel Mikšovský, jeho pokus skončil o milimetry nad horní tyčí. Domácí byli i nadále aktivnější, druhý gól doslova visel ve vzduchu. V patnácté minutě dali domácí Berounským možnost přesilové hry pět na tři trvající čtyřicet pět vteřin. Písecká defenzíva hosty do žádné gólové příležitosti nepustila. V čase 18:49 hosté vyrovnali a využili přesilovou hru. Nahození Pavla tečoval Jiří Novotný, 1:1.

První třetina skončila nerozhodným výsledkem. Nejprve domácí poslal do vedení Novák. Za hosty však v devatenácté minutě vyrovnal Novotný.

Ve dvacáté páté minutě střílel z kruhu Kupec, Jágr vyrazil puk do rohu kluziště. Ve dvacáté deváté minutě měli hosté stoprocentní příležitost. Valčík uniknul písecké obraně, Jágr vykopnul kotouč, následné dorážce zabránil domácí brankář špičkou betonu. V čase 31:19 se domácí podruhé dostali do vedení. Mazanec vystřelil od modré čáry, Furch vyrazil puk betonem přímo na hokejku Jiřího Ferebauera, který zakončoval do poloodkryté brány, 2:1. O chvíli později předvedl výborný zákrok Jágr, který zlikvidoval šanci Vlčka. Ve třicáté deváté minutě tvrdě vypálil Stejskal, berounský brankář udržel puk před brankovou čárou.

Ve druhé periodě jsme viděli jednu branku, z hole Ferebauera. Do třetí třetiny si tak domácí odnášeli jednobrankové vedení.

Na začátku třetí části měli Písečtí na hokejkách třetí branku. Slavík dorážel puk, ovšem Furch svůj tým podržel. Ve čtyřicáté čtvrté minutě Stejskal sice prostřelil hostujícího brankáře mezi betony, kotouč minul levou tyč o centimetry. O pět minut později vystřelil jedovatě Kotrba, Jágr vyrazil puk do rohu kluziště. V čase 51:20 domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Mikšovský přihrál před bránu Milanu Kořánkovi, který zavěsil kotouč pod víko, 3:1. O tři minuty později nebezpečně střílel Žalčík, písecký brankář zasáhnul vyrážečkou. Čtvrt minuty před koncem třetí části zkusili hosté hru bez brankáře, nic vážnějšího se však nestalo. A tak si písečtí hokejisté připsali druhou výhru v přípravných zápasech, po třetinách 1:1, 1:0, 1:0.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: Poslední dobou jsme se za svými zápasy vláčili pořád někam ven, takže jsem byl rád, že hrajeme konečně také doma. Dá se říct, že tady v tuhle chvíli máme skutečně přetlak hráčů, takže se snažíme prostřídat všechny a brzy by mělo dojít k razantnímu zúžení. Hra dopředu je dobrá, ale v obraně to občas tak trochu hoří, takže stále máme na čem pracovat. Do soutěžního ročníku zbývá zhruba měsíc, tak doufám, že ještě posílíme a především obrannou činnost zlepšíme.

Richard Žemlička, trenér Berouna: Dnešní zápas byl náš první v přípravě. V záloze máme ještě několik hráčů, které s postupem času ještě nasadíme do hry. S výkony některých jsem spokojen, s některými ne. Jak jsem řekl, toto je naše první utkání a podle toho to také musíme brát.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy