Ve druhém utkání si Písek dokráčel za první výhrou v přípravě

Druhý přátelský zápas v letním období zvládl písecký tým povedeně a v přípravě si připsal první vítězství. Zápas v Benátkách nad Jizerou příliš mnoho branek nepřinesl a na první trefu utkání se čekalo až do začátku prostřední části, kdy otevřel skóre písecký Stanislav Polodna. Stejný hráč Písku se ve třetí fázi prosadil ještě jednou a za Benátky posléze upravil na 1:2 Vařecha. I přes závěrečnou hru benáteckého týmu bez brankáře Písek brankový náskok ubránil a vyválčit tak výhru 2:1. Další utkání odehrají hokejisté Písku ve čtvrtek, kdy v rámci přípravných bojů změří síly s Kadaní.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., út 3.8.2010
Benátky
Písek
1:2
0:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 52. Vařecha (Nevyhoštěný) - 22. Polodna, 51. Polodna (Kudrna). Rozhodčí: Macháč - Jecelín, Kovačík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220.
Benátky: Stejskal (30. Nedvídek) - Hrach, Drábek, Hobza, Tondr, Mrkvička, Zákoutský, Pavlů, Hataš - Hudíček, Weiss, Klimt, Klíma, Kopic, Nevyhoštěný, Skořepa, Vařecha, Liška, Jech, Krejčík
Písek: Pinkas (Jágr) - Vomela, Vráblík, P. Procházka, Gajdoš, Semrád, P. Novák, Kašpar - Ježek, Stejskal, Šulčík, Mikšovský, Slavík, V. Novák, Kudrna, Ferebauer, Polodna, Kořánek, Bláha, Urbanec, Kellner, Rezek

Úvod zápasu přesně naznačil, že se jedná o přípravné utkání. Ani jeden z týmů si v první desetiminutovce nevytvořil žádnou větší gólovou příležitost a šlo tak spíše o takové oťukávání. Trenéři obou celků zkouší různé varianty složení jednotlivých formací, a tak je logicky hra neurovnaná. Přesně kvůli tomu se přípravné mače hrají. První gólovka přišla v 11. minutě. V přesilové hře vybídl od modré pálící Mrkvička Miroslava Kopice k teči, a puk vyletěl mimo dosah již překonaného gólmana Pinkase. Zastavil se však na brankové konstrukci písecké klece. Ve 13. minutě se do šance protlačil Liška, avšak zakončoval vedle. O chvíli později mohl svou příležitost v gól přetavit Krejčík, jenomže ležící Pinkas jeho střelu a následný závar přestál bez úhony. I Písek vystrčil růžky. Z ničeho nic se v příležitosti zjevil Kudrna, jenže branku netrefil. Dobrou příležitost měl i Urbanec. Na něj si Stejskal počíhal, a tak první část skončila bez gólu.

Druhá třetina začala šancí domácího celku, která však zůstala nevyužita. Jak to často v těchto situacích bývá, hra se rychle obrátila a Stanislav Polodna se natlačil před Hataše a v samostatném úniku povedeným blafákem nedal Stejskalovi šanci - 0:1. Benátky se však rychle oklepaly a Weiss perfektní přihrávkou vybídl ke skórování Kopice. Ten ale ve stoprocentní šanci trefil pouze Pinkasovu hruď. Hra byla velice vyrovnaná, avšak do šancí se tlačily především Benátky. Tísněný Hudíček v polovině utkání nepřetlačil Pinkasův beton a o chvíli později v nadějné pozici Skořepovi unikl puk z hokejky. Písečtí pozorně bránili a podnikali nebezpečné brejky, které do úspěšných konců dotáhnout nedokázali. Před koncem druhé části hry ještě Krejčíkův pas nedokázal do klece usměrnit Nevyhoštěný.

Třetí periodu začali lépe hosté. S chutí hrající Polodna vypálil jedovku na Nedvídka, který v polovině zápasu vystřídal Stejskala, a ten reflexivně vyrazil betonem. V 50. minutě byl podruhé v utkání vyloučen Mrkvička a KOMTERM jeho faul trestal druhou brankou. Kudrna, ač tísněn, našel Stanislava Polodnu, jenž našel přesně volný roh domácí klece - 0:2. O minutu později už to ale bylo jen o branku. Lukáš Vařecha totiž vypátral volný kotouč a dostal ho za Pinkase - 1:2. Stejný hráč mohl následně dokonce i vyrovnat, ale Michal Pinkas byl proti. Zapotil se také Nedvídek, když krotil příležitost Vladimíra Nováka. V samém závěru se Benátky odhodlaly k power-play, ale pozorný strážce písecké svatyně za svá záda nepustil střely Klimta ani Weissa, a tak Písek slavil těsnou výhru 2:1.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme dle mého názoru měli o něco více ze hry než soupeř. S rovnocenným protivníkem jsme odehráli kvalitní zápas. Poprvé jsme v přípravě zkoušeli Michala Pinkase a také on se předvedl ve velmi dobrém světle. Dobře si však uvědomujeme, že jedna výhra nic neznamená. Stále nás čeká do začátku sezóny velký kus práce.


Milan Černý, trenér Benátek: Utkání bylo pro nás poučením, co máme udělat v další práci lépe. Některé věci byly z naší strany špatné, především individuálně nezvládnutá hra v obranném pásmu. Směrem do útoku jsme se málo dostávali po střelách k dorážkám. Hra žádnou lehkost neměla, protože my i soupeř jsme v plné fyzické přípravě. Samozřejmě nechceme prohrát žádný zápas, ani v přípravě. Určitě jsme si nemysleli, že bychom měli Písek jako nováčka jednoznačně přehrát. Snaha u hráčů nechyběla, ale spokojený s výkonem nejsem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy