Písek prošel semifinálovými boji hladce a přesně za týden si zahraje finále!

Říká se, že poslední krok je nejtěžší. V tomto případě tomu tak ale zdaleka nebylo. Písecký tým si v poklidu dokráčel za třetí výhrou a vítězstvím 7:0 se automaticky připsal do finálových bojům. Také druhé semifinálové klání dnes určilo svého vítěze a o finálových soupeřích je v tuto chvíli jasno. Písek si zahraje o prvenství ve své skupině s Vajgarem, který hladce vyřadil Benešov 3:0 na zápasy. První utkání série je naplánováno na příští čtvrtek a úvodní buly finálové sérii se uskuteční v 18:00 v KOMTERM Aréně.
2.liga ČR, SF3, čt 25.3.2010
Písek
Kutná Hora
7:0
1:0, 1:0, 5:0
Branky a nahrávky: 7. Stejskal (Slavík), 26. Bláha M. (Urbanec, Kořánek), 44. Mošovský (Stejskal, Kazatel), 47. Kořánek (Urbanec), 48. Kazatel (Procházka P., Mrkvička), 53. Heršálek (Květoň, Mazanec), 56. Procházka P. (Kazatel, Stejskal). Rozhodčí: Šmíd - Vavruška, Černý. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Průběh utkání: 0:0, 7:0.
Písek: Pinkas - Mazanec, Heršálek, Procházka P., Mrkvička, Dietz, Vomela, Procházka R., Kalečík - Mošovský, Suchánek, Novák - Ježek, Květoň, Šulčík - Kořánek, Bláha M., Urbanec - Slavík, Kazatel, Stejskal.
Kutná Hora: Kalousek - Křišťan, Prachař, Bláha R., Kadlec, Adamec, Beránek, Nakládal, Veselý, Heřmanský, Hemský, Muras, Šlejtr, Rejzek, Králíček, Česnek, Pavlík, Vylíčil.
První šanci si připsal po jedné minutě Ježek, jeho střela minula klec. O pár vteřin později tentýž hráč střílel z úhlu, ovšem Kalousek si pravou tyč dobře pokryl. Ve čtvrté minutě střílel od modré Mošovský, kutnohorský brankář zasáhnul efektivním zákrokem lapačkou. V čase 6:35 domácí otevřeli skóre. Zcela osamocený Vladimír Stejskal z mezikruží prostřelil hostujícího brankáře mezi betony, 1:0. Písečtí hokejisté se do útoku drali i nadále. Další střela šla na Kalouska z hole Urbance, hostující gólman kotouč vyrazil do rohu kluziště. Ve třinácté minutě vystřelil jedovatě Urbanec, kutnohorský brankář zasáhnul lapačkou. V další nebezpečně situaci se ocitnul Slavík, Kalousek dokázal touš zkrotit. V šestnácté minutě Mazanec střílel od modré čáry, kutnohorský brankář jeho střelu vyrazil špičkou betonu. O minutu později se po chybě jednoho z hostujících obránců do slibné šance dostal Slavík, ale z bezprostřední mířil nad horní tyč. V osmnácté minutě se Urbanec prokličkoval až před Kalouska, střela domácího hráče z otočky těsně minula pravou tyč. Minutu před koncem první třetiny střílel od modré čáry Mrkvička, jeho tečovaný pokus minul levou tyč o centimetry.

A tak první část vyhráli domácí hráči 1:0. O jediný gól se postaral Stejskal. Více šancí měli domácí hráči, ovšem Kalousek lovil puk ze své sítě pouze jednou.

Ve dvacáté druhé minutě Česnek tvrdě vypálil, jistý Pinkas si puk pohlídal. O dvě minuty později se k zakončení prokličkoval Šulčík, hostující brankář byl úspěšnější. V čase 25:49 Písek zvýšil na rozdíl dvou branek. Milan Bláha propašoval kotouč ranou z blízkosti za Kalouskova záda, 2:0. V následujících minutách měli kotouč na hokejkách převážně domácí hráči. Přes to se do šance dostal Česnek, jeho střelu z kruhu Pinkas vytěsnil mimo tyče. Ve třicáté třetí minutě Křišťan střílel přes obránce, písecký brankář zasáhnul svou rukavicí. O chvíli později střílel do odkryté klece Hemský, Mazanec ztečoval kotouč do ochranné sítě a zabránil tak hostujícímu hráči ve skórování. V šestnácté minutě Mrkvička se Slavíkem pořádně zavařili hostujícímu brankáři, ten však puk za svá záda nepustil. O dvě minuty později Adamec střílel od modré čáry, Pinkas jeho pokus s přehledem zlikvidoval lapačkou. Necelou minutu před koncem druhé třetiny měli hosté příležitost v podobě přesilové hry pět na tři. Písek se dokázal ubránit, ovšem část početní výhody si kutnohorští hráči odnášeli i do třetí periody.

Ve druhé třetině se domácímu týmu povedlo náskok navýšit na dvoubrankové vedení. O jeden gól ve druhé části se postaral domácí kapitán Bláha.

Zbytek přesilovky se kutnohorským hokejistům proměnit nepodařilo. V čase 43:24 Písek zvýšil na rozdíl tří gólů. Odražený kotouč se dostal mezi kruhy ke Karlovi Mošovskému, který nekompromisní dělovkou prostřelil kutnohorského brankáře, 3:0. V čase 46:32 Urbanec napřáhnul z kruhu, jeho dělovka orazítkovala tyč Kalouskovy brány, puk se odrazil přímo na hůl Milana Kořánka, který dorážel do odkryté brány, 4:0. O minutu později Slavík inkasoval přesnou přihrávku před bránu, ke smůle domácích netrefil puk ideálně. V čase 47:50 se prosadil Michal kazatel střelou bez přípravy, 5:0. V padesáté druhé minutě střílel z bezprostřední blízkosti Novák, jeho pokus těsně minul levou tyč. V čase 52:53 Květoň předložil puk Luboši Heršálkovi na modrou čáru a obránce Písku propálil vše, co mu stálo v cestě, 6:0. O minutu později předvedl pěkné sólo Šulčík, po jeho střele zazvonila tyč Kalouskovy brány. Domácí hráli aktivně i nadále, Bláha se tlačil před hostujícího brankáře, ten pokus píseckého kapitána dokázal zneškodnit. V čase 55:39 domácí zvýšili na 7:0. Pavel Procházka tvrdě vystřelil, Kalousek jeho projektil nedokázal zastavit, 7:0. V posledních minutách Písek uzavřel svého soupeře v jejich obranném pásmu a kutnohorské hokejisty téměř vůbec nepustil ke kotouči. Minutu před koncem se ke střele dostal Vylíčil, jistě chytající Pinkas neponechal nic náhodě.

Písek jasně přehrál soupeře z Kutné Hory. Hráči od řeky Otavy nakonec zvítězili 7:0 a zahrají si finále proti Jindřichovu Hradci.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák, trenér Kutné Hory: "Dnešní zápas si domácí mužstvo jasně pohlídalo. První dvě třetiny jsme uhráli poměrně slušný výkon. Ve třetí periodě jsme zápas domácím odevzdali a písečtí hráči navýšili náskok až na konečný výsledek 7:0. Písečtí hokejisté dnes hráli to, co potřebovali. Předvedli zodpovědný výkon celého mužstva, jako předvedli i v minulém zápase. Písek byl dnes jasně lepší"

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy