Písek přejel Nymburk a díky lepšímu skóre je v čele

Písečtí hokejisté zvládli své premiérové domácí utkání v sezóně skvěle a po zásluze si připisují další tří body do druholigové tabulky. Od první minuty byli svěřenci trenéra Suchánka lepším týmem a během úvodního představení na vlastním ledě stihli Rückla překonat dohromady šestkrát. Mladičký tým soupeře zaznamenal čestný úspěch ve třetí třetině, kdy se jediným Pinkasovým přemožitelem stal Cicvárek. Velmi podařený zápas odehrál Radek Hovora, který dvě branky sám zaznamenal a u přesného zásahu Nováka se podílel asistencí. Příznivější skóre znamená jediné. IHC KOMTERM se po dvou kolech dostává do čela druholigové tabulky.
2.liga ČR, 2. kolo, st 16.9.2009
Písek
Nymburk
6:1
2:0, 3:0, 1:1
Branky a nahrávky: 2. Suchánek (Slavík, Míka), 11. Hovora (Bláha), 24. Hovora (Bláha, Hájek), 32. Šulčík (Ježek, Květoň), 40. Novák (Hovora, Slavík), 51. Novák (Kalečík, Javůrek) - 43. Cicvárek (Pánek). Rozhodčí: Dundr - Chochola, Sekula. Vyloučení: 5:5, navíc Mazanec (PÍS) - 10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 610. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
Písek: Pinkas - Kalečík, Procházka P., Heršálek, Procházka R., Všetečka, Mazanec - Hovora, Hájek, Bláha - Ježek, Květoň, Šulčík - Míka, Suchánek, Slavík - Javůrek, Mošovský, Novák - Gába
Nymburk: Rückl - Kříž, Vlach, Dvořák, Kaulfus, Drak, Cicvárek, Švácha, Pánek, Vacek, Protivný, Martinec, Toma, Sirotek, Němeček, Hladík J., Šimek, Hloušek
Hned v úvodu první třetiny pořádně zavařil před hostující brankou Bláha, ten ale nedokázal skórovat. O minutu později už Písečtí dokázali vstřelit úvodní branku, Rudolf Suchánek se štěstím dostal kotouč za čáru odrazem od nohy jednoho z bránících hráčů Nymburka. Za chvíli se ukázali také Středočeši, střela Hlouška od modré byla hodně nebezpečná. V následných minutách se oba týmy soustředili spíše na obrany. V desáté minutě Robert Procházka dvakrát za sebou ohrozil branku Zdeňka Rückla , při druhé, bekhendové střele minul prázdnou bránu. Tlak domácích pokračoval i nadále a jejich aktivita byla odměněna druhým gólem, krásnou přihrávkou Bláhy před bránu zužitkoval Radek Hovora. V patnácté minutě tvrdě pálil Heršálek, Rückla trefil pouze do ramene. Za další dvě minuty později Suchánek ve velké příležitosti těsně minul hostující branku. Za chvíli později se připomenuli také hosté, Hladíkovi v rozhodující chvíli sklouznul touš z hole. V závěru první třetiny se Novák prokličkoval až před, Rückla, ten byl pozorný.

První třetina by se dala charakterizovat jako jednoznačná, téměř celou dobu se hrálo ve třetině hostů.

Na začátku druhé třetiny nebezpečně tečoval kotouč před hostující brankou Šulčík, gólman byl pozorný. Nymburští hokejisté i nadále působili zakřiknutým dojmem, domácí je k vážné příležitosti nepustili. Pokračující tlak vyústil v další branku domácích, pěkná střela Radka Hovory propadla až za Rücklova záda. V následné přesilové hře Jihočechů Květoň tvrdě vystřeli, hostující brankář se však včas přesunul. V dvacátésedmé minutě ohrozili Pinkase hosté, Sirotek se pokoušel prostřelit brankáře střelou po ledě, domácí brankář byl pozorný. V třicátédruhé minutě pěknou akci domácích střelou k tyči zakončil po přihrávce JežkaPetr Šulčík, stav byl 4:0 a s nymburským týmem to vypadalo zle nedobře. O dvě minuty později nebezpečnou, tečovanou střelou a následným závarem Tomy pořádně zaměstnal domácího brankáře. V další příležitosti to byl opět aktivní Toma, ovšem jeho přihrávku zachytil jeden z bránících hráčů domácích, poté vymysleli Němeček s Křížem pěknou akci, jenže Němečkovu pokusu chyběla přesnost. Nedáš dostaneš, pátou branku píseckých vsítil Vladimír Novák, nejprve napálil tyč Hovora, od které se kotouč dostal na Novákovu hůl a ten měl snadnou pozici.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu, jako ta první. Písek nadále kraloval, ovšem hosté byli o trochu aktivnější směrem do předu, ale jejich snaze chyběl gól, který by jim psychicky pomohl. Přestávku na třetí třetinu okořenil mini souboj třetích tříd.

V úvodu třetí třetiny se nymburským povedlo vsítit kýžený gól, čisté konto domácího brankáře smazal, Pavel Cicvárek, který prostřelil Pinkase. V čtyřicátéosmé minutě unikl ze strany domácí Bláha, který vyprášil plastron Rücklovi výstroje. O chvíli později měl na hokejce šestou branku domácích Suchánek, ovšem fantastickým zákrokem Rückla zkazil domácím radost. O další minutu později písečtí zvýšili náskok již na pět branek, nejprve Javůrek trefil tyč a dojíždějící Vladimír Novák uklidil kotouč do brány. V čtyřicátésedmé minutě Ježek tvrdě pálil do náruče hostujícího gólmana. O chvíli později Kalfous těsně minul Pinkasovu branku. Chvíli před koncem se ještě ukázal Zdeněk Rückl, který vychytal nájezd Nováka, to byla poslední akce zápasu.

Tento zápas lze zhodnotit jako jednoznačný, hostům se téměř nic nepovedlo a skoro celý zápas se odehrál v jejich obranném pásmu. Po vstřelené brance ve třetí třetině hostům trochu narostla křídla, jenže písecká obrana s Pinkasem v bráně dalším gólům zamezili. Písečtí hokejisté se tedy mohou radovat z první domácí výhry (6:1).

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Myslím, že za sebou máme výborný zápas. Už náš vstup do tohoto utkání byl perfektní. Vybudovali jsme si náskok a soupeře k ničemu nepustili. Když to pak bylo po čtyřiceti minutách už 5:0, hráči trochu přestávali hrát. To jim ale nemůžu vyčítat, protože to vyplynulo ze hry. Myslím, že jsme byli po celý zápas lepším týmem a vyhráli jsme zaslouženě. Celkově jsem tedy spokojený.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy