Písek nedal Klatovům šanci


Nedělní přípravný zápas v Klatovech se Píseckým opravdu vydařil - vezou si domů vysokou výhru 9:2. Ač první branku vstřelil soupeř a na okamžik se tak mohlo zdát, že se ujme nadvlády nad zápasem, hráči hájící modrožluté barvy je po dvou minutách vyvedli z omylu. Jednou z nejvýraznějších postav utkání byl junior Zdeněk Javůrek, který se na vítězství podílel hned dvěma góly a jednou asistencí.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., ne 23.8.2009
Klatovy
Písek
2:9
1:4, 1:2, 0:3
Branky a nahrávky: 4.Kocman (Straka), 26.Kuželík (Kepl) - 6.Javůrek (Hovora), 9.Bláha (Javůrek), 10.Šulčík (Květoň), 19.Bican (Gába), 38.Hovora (Kalečík), 39.Suchánek ml. (Šulčík, Květoň), 43.Mošovský (Květoň), 45.Procházka R. (Květoň), 58.Javůrek (Heršálek, Bláha). Vyloučení: 5:11 + Procházka P.(PIS) do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 200.
Klatovy: Jež (Šproch) - Kepl, Vondryska, Fiala, Pericat, Valečka, Čuban, Kocman - Straka J., Straka M., Sýkora - Plánička, Kuželík, Hochman - Hobl, Michálek, Babka
Písek: Pipek (Pinkas) - Procházka P., Kalečík, Žlůva, Procházka R., Mazanec, Heršálek, Všetečka, Burkoň - Hovora, Bláha, Javůrek - Ježek, Květoň, Šulčík - Míka, Suchánek ml., Mošovský - Bican, Gába

První třetina se začla ve značně pomalejším rytmu než předchozí utkání s rakouským soupeřem. Ve čtvrté minutě ovšem zápas nabral na obrátkách, když domácí Kocman překvapivě prostřelil gólmana Pipka - 1:0. Písečtí ovšem na odezvu nenechali dlouho čekat, v šesté minutě se trefil Zdeněk Javůrek, který si u A-týmu odbýval svou premiéru - 1:1. Klatovští za nerozhodného stavu ovšem nechtěli nic vzdát, hráli aktivní hokej a jednou ohrozili píseckého brankáře nebezpečnou střelou z oleje. Pipek ovšem zareagoval pohotově a střelu betonem vyrazil. Poté domácí znejistěli, jejich přechod přes útočnou modrou čáru byl značně překombinovaný a zbytečně složitý. Možná i proto se lépe dařilo hráčům od řeky Otavy, kteří se po většinu třetiny pohybovali v obranném pásmu domácího celku. Výsledkem této převahy byly hned tři branky. První obstaral v deváté minutě kapitán Milan Bláha, který se trefil po nahrávce mladého Zdeňka Javůrka - 1:2. Na další gólovou situaci se nemuselo dlouho čekat. Po pouhých sedmačtyřiceti vteřinách se modrožlutým vyplatila perfektní souhra zkušeného Tomáše Květoně a bojovníka Petra Šulčíka, když Květoň neomylně poslal Šulčíkovi puk, který ho zavezl do Ježova brankoviště - 1:3. Do konce třetiny ztvrdili Písečtí svou převahu v devatenácté minutě, když se prosadil mladý útok Bican, Gába - 1:4.

Do druhé části nastoupil soupeř navzdory nepříznivému skóre velmi aktivně. V šestadvacaté minutě opět poslali puk za brankovou čáru hostí. Po přesné přihrávce Kepla se trefil domácí Roman Kuželík - 2:4. V této chvíli ještě nikdo netušil, že je to poslední gól klatovských. Ovšem písecké gól domácích nerozhodil. v osmatřicáté minutě se s rozvahou sobě vlastní trefil Radek Hovora - 2:5. Za necelou minutu ho následoval Rudolf Suchánek mladší, který využil souhru Šulčíka s Květoněm v prospěch modrožlutých - 2:6. Za necelou minutu herního času to byl Richard Kepl, který neunesl výraznou převahu hostujícího celku a napadl beka Pavla Procházku, který se ovšem k bitce nenechal dlouho přemlouvat a domácího obránce za jeho provokování spravedlivě potrestal. Vysloužil si tím ovšem vyloučení do konce utkání.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hosté již domácí ke gólové situaci nepustili. Tři minuty po hvizdu oznamujícím počátek poslední části se naopak trefil zkušený útočník píseckého celku Karel Mošovský - 2:7. Pouhé dvě minuty po něm sebejistě vsítil branku obránce Robert Procházka. Nutno podotknout, že na tomto gólu si připsal svou čtvrtou asistenci v zápase kanonýr Květoň - 2:8. V devětačtyřicáté minutě dostali Západočeši šanci svou prohru zmírnit při přesilovce pět na tři. Ovšem tato možnost zůstala nevyužita. V šestapadesáté minutě se před brankou hostujícího celku utvořil menší závar. Gólman Pipek ovšem nepropustil jedinou střelu Klatovských. V osmapadesáté minutě ztvrdili Písečtí své vítězství druhým gólem Javůrka - 2:9.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér IHC Komterm: "Utkání bylo vydařené. Sice jsme inkasovali první gól, ale do konce třetiny jsme soupeři nastříleli čtyři, takže jsme zápas hned v úvodu dostali pod kontrolu. S výkonem hráčů jsem spokojen, i obrana doznala jistých pokroků. Doufám, že se nám bude dařit i nadále."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy