Derby z Písecka vyhráli domácí

Klasický přípravný zápas sehráli Písečtí s milevskými hokejisty necelý měsíc před startem druholigové základní části. Jediné, co se snad trochu vymykalo běžnému standartu, bylo poměrně značné nasazení obou celků, které často ústilo v nevybíravé zákroky a drsné střety. Ten nejtvrdší patřil bitce Josefa Slavíka s jedním z Milevských na konci zápasu. Největší malér se však stal mladému útočníkovi Ondřeji Gábovi, který již v úvodu utkání přišel o dva zuby. Zápas nakonec rozhodl úspěšný samostatný nájezd Vladimíra Nováka, další góly přidali David Míka a Libor Nikodém.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., út 19.8.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Milevsko
3:1
1:0, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 3. Míka (Nikodem), 50. Novák (Vondřich), 52. Nikodem (Předota) - 30. Suchánek.
Písek: Kubiš - Burkoň, Klíma, Kalečík, Předota, Švácha, Maršík, Štěrba, Procházka, Svoboda, Gába, Vondřich, Míka, Slavík, Novák, Novotný, Bican, Stropnický, Bílek, Nikodem, Mošovský.
Milevsko: F.Svoboda – Žlůva, R.Procházka, Velíšek, Schmied, Štych, O.Procházka, Matouš, Zeman, Urbanec, Šperger, Hamerle, Krejčí, Štefan, Kořánek, Suchánek, Filipi, Novotný, Šimek, Müller, Fořt, Šulčík.
První třetina přinesla očekávaný obrázek – Písek se tlačil před brankáře Svobodu a zasypával ho množstvím střel, a Milevsko, hrající teprve svůj druhý přípravný zápas, se nikam moc nehnalo. První obrovskou šanci měl Mošovský, druhou již s gólovou tečkou David Míka. Ten využil pasu od Libora Nikodéma a přesnou střelou naznačil, kdo že to letos bude za Písek střílet branky.

Poté hru na chvíli zbrzdilo nepříjemné a velmi nešťastné zranění o sestavu bojujícího Ondřeje Gáby, který po zásahu cizí hokejkou na ledě zanechal dva zuby a značnou krvavou stopu. Písek však byl rozjetý a jen občasná vyloučení domácích hráčů brzdila jeho tlak. Přicházely tak další šance, jako byla ta Šváchova nebo Novákova.

Milevsko v sestavě s nedávným píseckým kapitánem Kořánkem a s již loni zapůjčeným Filipim zvedlo ve druhé třetině hlavu a bylo Písku minimálně vyrovnaným soupeřem. Brzy smazalo i pracně vydobytý jednobrankový náskok domácích – šikovná teč Rudolfa Suchánka mladšího zmátla v pohodě chytajícího Kubiše natolik, že nebyl schopen reagovat a kapituloval.

Teprve v polovině poslední části se začalo rýsovat vítězství Písku. Po Vondřichově přesném pasu se ocitl Novák v nájezdu, který excelentní kličkou do bekhendu proměnil ve vedení – 2:1. Uběhly dvě minuty a Svoboda lovil třetí branku ze své sítě – perfektní střelu od modré čáry tečoval Nikodem do odkryté části Svobodovy branky a Písečtí se během chvilky radovali z dvoubrankového vedení. Vhod přišla do cesty hostům přesilovka po faulu Mošovského, tým vedený koučem Suchánkem ale nedokázat vykřesat z početní výhody kontaktní gól. Po návratu pátého píseckého hráče na led mohli naopak domácí ještě přidat čtvrtou branku, zakončení Vondřicha ale Svoboda vytěsnil pomocí betonů mimo klec. V závěru utkání drželi Písečtí puk daleko od své branky a dvoubrankové vítězství si v poklidu uhlídali.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Z naší strany byla zřejmě nejlepší první třeitna, ve druhé už se objevily určité problémy a naše hra byla trochu rozháraná. Pak ale ve třetí třetině, kdy jsme dali dvě branky za sebou, se výkon mužstva opět zvednul. Hráčům bych chtěl poděkovat, protože to bylo třetí utkání v řadě a našli v sobě ještě nějakou sílu a dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Samozřejmě se ve hře objevují i chyby, takže musíme nadále pracovat a poučit se z nich. Vyhráli jsme a to je dobrá motivace do další přípravy.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy