Písečtí bojovali, Benátky byly ale příliš velkým soustem!

Písečtí hokejisté za sebou mají další přípravné utkání. Souboj s prvoligovým nováčkem vyzněl podle očekávání lépe pro Benátky, konečný rozdíl čtyř branek byl ale pro písecké mužstvo možná až příliš krutý. Jihočeši se totiž drželi na rozdíl gólu až do padesáté minuty. V závěru ale přišlo menší zatmění, při kterém Písečtí třikrát inkasovali, a jejich soupeř převzal otěže zápasu pevně do svých rukou. Pohnout s výsledkem se nepodařilo ani kapitánovi píseckého mužstva, Davidu Míkovi. Další utkání čeká hráče Písku již v neděli, kdy se ve s.n.o.p. Aréně představí německý celek Deggendorf SC.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., pá 15.8.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Benátky
1:5
0:1, 1:1, 0:3
Branky a nahrávky: 22. Mošovský (Hovora) - 6. Skořepa (Nevyhostěný), 30. Pabiška, 50. Pavlů (Kadeřábek), 55. Vantuch (Bárta), 58. Jech (Bárta, Vantuch). Vyloučení: 9:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 200.
Písek: Kubiš - Burkoň, Klíma, Kalečík, Předota, Švácha, Maršík, Štěrba, Hovora, Mošovský, Gába, Vondřich, Pitel, Míka, Slavík, Novák, Novotný, Bican, Pošmourný, Bílek, Stropnický, Nikodem
Benátky: Stejskal - Hrach, Ton, Tondr, Pavlů, Mrkvička, Kolmann, Hataš, Muller, Kudrna, Hruška, Rapač, Kadeřábek, Skořepa, Nevyhostěný, Jech, Bárta, Vantuch, Pabiška, Tomášek, Hudíček
Začátek zápasu se jevil pro muže v píseckých barvách velmi slibně. Několik akcí však bez problémů zlikvidoval brankář hostí Stejskal. V páté minutě ovšem hru ovládl soupeř. Po nahrávce Michala Nevyhoštěného, který poslal puk k mantinelu, se blýskl Josef Skořepa – 0:1. Utkání pokračovalo vyloučením benáteckého Vantucha, ve kterém gólman Kubiš bez problémů podržel svůj tým. Do konce první dvacetiminutovky se hra přelévala ze strany na stranu, ani jednomu ze soupeřů však nepřinesla radost z branky. Ve třinácté minutě Tondr tvrdě atakoval domácího útočníka Jakuba Bicana, pro kterého tím tento zápas skončil.

Druhou třetinu odstartoval dvouminutový trest pro Benátecké za pozdní příchod na led. Této skutečnosti výtečně využil Mošovský a skóre vyrovnal – 1:1. Následovala řada vyloučení, zvláště pro Písecké velice citelných, zhruba šest vteřin bránili v počtu tří hráčů. V polovině utkání se puku ujal Marek Pabiška a úspěšně kotouč propašoval za záda Filipa Kubiše – 1:2. Hráč Ctibor Jech odvedl pozornost zajímavým kouskem – „vyhodil“ Šváchu ze hry dvířky za bránou, kterou právě střežil domácí Kubiš. Ten si na konci prostřední části připsal několik zákroků, domácím se nevedlo tolik, jak by si představovali, obrana Benátek byla velmi kvalitní.

Počáteční minuty závěru zápasu byly vyplněny několika přesilovkami. Při jedné z nich, když písecký Gába odpykával trest za příliš mnoho hráčů na ledě, domácí potrestal Michal Pavlů gólem. Písecké hosté překvapili ještě gólem Lukáše Vantucha a poslední vyloučení domácího Nováka využil Ctibor Jech. Kubiš si připsal dva zákroky a i jeho spoluhráči několikrát ohrozili Stejskala na druhé straně ledové plochy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy