Perfektní Kica, pátá výhra v řadě a druhá příčka v tabulce!

Už před utkáním pohled na tabulku stavil do pozice favorita domácí tým. Že ale Písečtí půjdou do vedení tak bleskově, to zřejmě nikdo nečekal. Po dvaatřiceti vteřinách totiž poprvé překonal Mitáčka Kica a Písek rychle vedl. Během úvodních dvaceti minut zaznamenali domácí hráči ještě další dvě branky a po první třetině vedli o lichotivé tři góly. V prostřední třetině se hra urovnala a výrazněji odskočit se Jihočechům podařilo opět během třetí dvacetiminutovky, kdy ještě necelých šest minut před koncem Caldrův výběr vedl o pět branek. Na konečné výhře 7:3 se nejvýrazněji podílel Petr Kica, který dvě branky vstřelil a na dalších dvou se podílel asistencí. Písečtí tak popáté za sebou naplno bodovali a díky lepšímu skóre vystřídali na druhém místě Milevsko.
2.liga ČR, 35. kolo, so 28.2.2009, KOMTERM ARENA
Písek
Rokycany
7:3
3:0, 1:1, 3:2
Branky a nahrávky: 1. Kica (Ježek), 12. Kica (Míka, Burkoň), 18. Novotný (Mošovský, Vondřich), 36. Míka (Kica), 47. Procházka P. (Hovora, Novák), 52. Slavík (Mošovský), 55. Míka (Svoboda, Kica). Rozhodčí: Pražák - Novák, Vavruška. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 680. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3.
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Procházka F., Kříž, Bílek, Tajbl, Kalečík, Procházka P. - Bláha, Míka, Ježek, Novotný, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák, Gába, Nikodém, Kica
Rokycany: Mitáček - Kovařík, Vainar, Hofrajr, Chudý, Abčinec, Bednář, Metlička, Kreuzman, Zikmund, Kašpar, Sýkora, Cerepetko, Šlauf, Michálek, Kovář
Hned v úvodu utkání Petr Kica skóroval po nahození kotouče na branku a k překvapení všech skončil kotouč za zády Mitáčka, a tak po 32 vteřinách na ukazateli skóre svítilo 1:0.


O chvíli později od modré pálil Bílek, ale jeho pokus zlikvidoval hostující brankář lapačkou. I nadále se hrálo v obranném pásmu hostů. Poté se po divokém úvodu hra uklidnila. V sedmé minutě Písečtí vystřelili na Mitáčka celkem třikrát, ale ani jedna ze střel nebyla nebezpečného charakteru. Na začátku deváté minuty si připsal první zákrok také Pinkas, když Metlička střílel od modré. Poté se Kreuzman snažil překvapit domácího gólmana z nulového úhlu, ten si však tyčku své branky pohlídal. O minutu později nedokázali hosté překonat ležícího Pinkase. Na začátku dvanácté minuty si Petr Kica připsal druhý gól, když střelou z blízka prostřelil hostujícího brankáře. Za další minutu zahrozili také hosté, Zikmund nadvakrát nepřekonal domácího gólmana. O chvíli později byli nebezpeční opět domácí, bekhendový pokus Míky mířil těsně vedle branky. V sedmnácté minutě se sám před Mitáčkem ocitl Bláha, ale kotouč mu utekl z hole. Poté hostující Kovář zaměstnal Pinkase, ten však svůj tým podržel. O minutu později zvýšili domácí už na 3:0, za bezmocného Mitáčka kotouč do branky dotlačil Roman Novotný. V devatenácté minutě mohl Kica dokonat svůj hattrick, ale puk mu sklouznul z hokejky. Konec první třetiny se odehrál před brankou hostů, jejich obrana byla pozorná.


V první třetině se dařilo píseckým hráčům a postupně si vypracovali třígólový náskok.


V úvodu druhé třetiny střílel zblízka Kreuzman, Pinkas jeho střelu vytěsnil do rohu kluziště. Hosté hráli aktivně a také si vynutili početní výhodu, ovšem domácí dobře bránili střední pásmo a rokycanské hráče k žádné příležitosti nepustili. V páté minutě se poprvé prosadili i hosté. Pavel Metlička se ocitl sám před domácím brankářem a přesnou střelou k tyči snížil na 3:1. O tři minuty později zavezl puk do písecké třetiny aktivní Metlička, ale obranným zákrokem hokejkou Procházka zamezil hostům ve skórování. V následné přesilové hře Píseckých byla branka Mitáčka neustále pod palbou, vstřelit branku však nedokázali, ale i po skončení této početní výhody se hrálo v obranném pásmu Rokycanských, ke vstřelení čtvrté banky chybělo domácím štěstí. V třicáté páté minutě unikli hostující obraně Hovora s Kalečíkem, svou akci však překombinovali. O minutu později skórovali opět domácí, když David Míka se nejlépe zorientoval ve skrumáži hráčů před Mitáčkem. O dvě minuty později se píseckou obranou prodral Metlička, zakončit však nedokázal. V závěru druhé třetiny byli obrany obou týmů pozorné a nedovolili soupeři skórovat.


Druhá třetina byla vyrovnané, což dokazuje i výsledek poměrem 1:1.


Na začátku třetí třetiny začali aktivněji hosté a jejich snaha byla korunována gólem. Pavel Metlička se štěstím prostřelil Pinkase. V čtyřicáté čtvrté minutě se Sýkora sám ocitl před bránou domácích, jeho střela však mířila pouze do ochranné sítě. O Chvíli později zastavil Michálka ve skórování ofsajd. O dvě minuty později hosté nabídli píseckým přesilovou hru 5:3 v trvání osmdesáti osmi vteřin. Svoboda pálil od modré, Mitáček jeho pokus vyrazil do ochranné sítě. O chvíli později domácí zvýšili na 5:1 Pavel Procházka střelou k levé tyči. O tři minuty později Bláha střílel z úhlu, tento pokus si Mitáček pohlídal. O chvíli později hostující gólman přihrál Josefovi Slavíkovi, kterému přihrál a ten prostřelil nešťastného brankáře mezi betony. O minutu později Míka z prostoru mezi kruhy střílel k tyči, Mitáček byl pozorný. V padesáté páté minutě se prosadil po sérii střel David Míka. Hostující brankář působil nejistým dojmem a většinu střel vyrážel před sebe. O minutu později ve vlastním oslabení pálil po ledě Procházka, Mitáčka nepřekonal. Na začátku padesáté páté minutě zkorigovali hosté na 7:3. Menšího závaru před Pinkasovou brankou dokázal využít Aleš Hofrajtr. V poslední minutě utkání mohl Novák zvýšit náskok na 8:3, ale Mitáčkovu klec přestřelil. V samotném závěru mohli ještě hosté vstřelit branku, ale Kašpar minul odkrytou bránu.


A tak písečtí hokejisté zaslouženě vyhráli a připsali si tak důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr, trenér Písku: „Podle mě jsme na vlastním ledě odehráli několik lepších zápasů, i když se nám v nich třeba nepodařilo bodovat. Dneska se nám hra nedařila podle našich představ. Na druhou stranu jsou ale důležité body, které jsou zřejmě tím jediným, co nás po tomto utkání uspokojuje.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy