Vajgar skákal podle píseckých not

Tak to se povedlo. Zápas s věčným soupeřem z jihu Čech - Vajgarem Jindřichův Hradec - zahřál každého píseckého diváka. Domácí byli lepší, dokázali si vytvořit více střeleckých příležitostí a vzhledem k faktu, že i koncovka fungovala, měnilo se skóre v jejich prospěch celkem v pravidelných intervalech. Jako klíčová se ukázala býti třetina druhá a tři branky v síti Hollého. Toho v zápase překonal dvakrát Ondřej Ježek, jednou Jiří Kudrna a Karel Mošovský. Písek tak kontroluje čelo tabulky, Milevsko i Tábor jsou v dohledu.
Doplněno o fotografie a reportáž.
2.liga ČR, 33. kolo, st 18.2.2009, KOMTERM ARENA
Písek
Jindřichův Hradec
4:1
1:0, 3:0, 0:1
Branky a nahrávky: 6. Ježek (Burkoň, Kica), 22. Kudrna (Mošovský), 37. Mošovský (Hovora, Procházka P.), 40. Ježek (Míka) - 50. Šťastný (Bláha P.). Rozhodčí: Wurtherle - Černý, Suchánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 580. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Procházka F., Mazanec M., Bílek, Kalečík, Procházka P. - Kudrna, Míka, Ježek, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák, Gába, Kica
Jindřichův Hradec: Hollý - Klíma, Šťastný, Všetečka, Dvořák, Bláha P., Chmel, Fiedler, Lang, Vejvar, Šulčík, Hofmeister, Mazanec J., Skokan, Szakal, Dolina, Kurikka, Mäkelä, Mužík
Hned v úvodu utkání zahrozili hosté, když se po chybě v obraně v samostatném nájezdu ocitl Dolina, jehož zakončení ale Pinkas dobře přečetl. O chvíli později jel na druhé straně sám na brankáře Hovora, také jeho pokus ale brankář Hollý vychytal. O minutu později se do stejné šance dostal Pavel Procházka, ale i šanci tohoto obránce dokázal Hollý zlikvidovat.
V šesté minutě využili domácí svou první přesilovou hru v zápase. Kotouč za brankovou čáru po nepřehledné situaci dotlačil Ondřej Ježek. Jindřichohradečtí se ale nenechali zaskočit a o minutu po obdržené brance vybojovali přesilovou hru i oni, kterou však nesehráli dobře. V desáté minutě domácí dvakrát nebezpečně vystřelili na branku, ale zuby si na mladém gólmanovi Hollém vylámali jak Kalečík tak i Hovora. O chvíli později tentýž hráč vystřelil z prostoru mezi kruhy a jen těsně minul bránu. Domácí nadále hráli útočný hokej. Ve své druhé a třetí přesilové hře se domácí spíše trápili a stěží zaváželi kotouč do útočného pásma. V posledních minutách první třetiny hrála obě mužstva spíše opatrný hokej.
Přestávkový program zpestřili žáci třetích tříd, kteří si zahráli tříminutový minisouboj, ve kterém jsme však branku neviděli.

Na začátku druhé třetiny hráli aktivněji domácí a tuto snahu dokázali přetavit v gól. V dvacáté druhé minutě se Jiří Kudrna natlačil před branku a dorazil kotouč za Hollého záda. Hosté se snažili vzápětí odpovědět, ale střela finského útočníka Kurikky mířila do středu Pinkasovy branky. V signalizované výhodě domácích se po rychlé kombinaci ocitl sám před bránou Martin Mazanec, jeho střela skončila ale pouze v ochranné síti. Začátek následující přesilové hry sehráli domácí velmi dobře, ale všechny pokusy ztroskotaly na jindřichohradeckém brankaři. V třicáté první minutě se hosté natlačili před Pinkase, který musel vytěsnit střelu Szakala. V následujících minutách se hrálo nahoru-dolu, nejprve vystřelil hostující Skokana, hned poté ohrozil Hollého na druhé straně kluziště Kudrna.
V třicáté páté se pěkně proháčkoval až do brankoviště domácích Lang, ale zakončit nedokázal. Moc nechybělo a hosté se mohli ve 35. minutě radovat z první branky. Dvořákův pokus zastavil Pinkas na poslední chvíli. O dvě minuty později zvýšili Písečtí už na 3:0. Po sérii střel ze strany Vajgaru se prosadil z protiútoku Karel Mošovský. Domácí hráli i nadále aktivně. O chvíli později proměnili domácí další přesilovou hru. Po sérii přihrávek Ondřej Ježek pod horní tyčku pěkně prostřelil Hollého.

Do třetí třetiny si domácí odnesli slušný čtyřgolový náskok. Tento výsledek hovořil za vše, hosté ani jednou nevyzráli na Pinkase a jejich kolonka střelců byla i po čtyřiceti minutách prázdná. V úvodu třetí třetiny zaměstnal Hollého střelou z jízdy Kalečík, tento pokus však hostující brankář zachytil lapačkou. I nadále hráli Písečtí s chutí. Další střelu Slavíka gólman Vajgaru vytěsnil betonem mimo svou klec. V čtyřicáté páté minutě se po delší chvíli ocitnul puk také před Pinkasem. Prudkou střelu Szakala však domácí brankář zkrotil. O chvíli později se řítili tři domácí hráči na Hollého, svou akci však překombinovali. Za další tři minuty unikl domácí obraně Mužík, jeho pokus zastavila až tyč Pinkasovy branky.
V padesáté minutě se dočkali také hosté. Lehkou střelou Pinkase prostřelil Kamil Šťastný. Následně se hosté drali do další šance, ale Hofmaister rychlý průnik nedokázal zakončit. Na hostujícím mužstvu byla vidět obrovská snaha se zápasem ještě něco udělat, ale písecký brankář byl jistý. Tři minuty před koncem třetí třetiny nabídl poslední přesilovou hostům Kalečík. Ovšem tuto početní výhodu nedokázali využít. Za potlesku diváků skončil zápas poměrem 4:1.

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr, trenér Písku: „V první třetině jsme si dokázali vytvořit tlak ale nedovedli ho zúročit. Soupeře jsme přehrávali, bohužel jsme ale dali pouze jednu branku. Poté se hra urovnala, za stavu 2:0 a soupeř nás začal trochu tlačit. Díky třetí brance jsme si však utkání kontrolovali a po dvou třetinách vedli o čtyři branky. Hráči bojovali, skvěle opět zachytal Michal Pinkas a dle mého názoru je vítězství zasloužené.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy