Písek překvapivě ztratil na ledě outsidera

Získaný bod z ledu posledního celku tabulky si Písečtí za rámeček jistě nedají. V první třetině se dostali do slibného dvojbrankového vedení, které zajistily trefy ze 16. minuty Josefa Slavíka a Karla Mošovského. Hráči Kobry Praha poté přidali a dvěma brankami stav vyrovnali, přičemž ta druhá padla necelé tři minuty před koncem 60. minuty. Prodloužení o majiteli druhého bodu nerozhodlo, a tak došlo na nájezdy. Za Písek uspěl jen Radek Hovora, naopak Pražané byli proti Filipu Kubišovi úspěšnější a druhý bod patří jim.
Doplněno o komentář trenéra IHC Písek Jana Rybáčka.
2.liga ČR, 18. kolo, so 29.11.2008
Kobra Praha
Písek
3:2sn
0:2, 1:0, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 28. Pazourek (Paris, Nykl), 58. Paris (Novák Z., Culka), 66. Novák Z. - 16. Slavík (Novotný), 16. Mošovský (Kříž). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:1-0:2-1:1-2:2-3:2.
Kobra Praha: Matoušek (Kalčík) - Urbanec, Velich, Záhorovský, Pazourek, Valenta, Černý - Nykl, Žáček, Paris - Novák Z., Culka, Šeba - Tománek, Sodomka, Novák K. - Kudláček, Krejčí, Malárik
Písek: Kubiš (Tábor) - Burkoň, Svoboda, Procházka P., Kalečík, Kříž, Martinka, Procházka F., Předota - Ježek, Míka, Pitel - Nikodém, Hovora, Slavík - Mošovský, Vondřich, Novák - Bican, Novotný, Gába

Začátek utkání se jevil být příznivějším pro Písecké. Všechny pětky nasadily svižné tempo, které vyneslo hned dvě branky v šestnácté minutě. První se trefil Josef Slavík po nahrávce Romana Novotného - 0:1 a hned na to na 2:0 zvyšoval Karel Mošovský.

Po tomto úvodu vypadala Kobra jako jednoduchý soupeř a utkání slibovalo hladký průběh. Ovšem tento předpoklad vzal za své hned v osmé minutě druhé třetiny, když pražský Pazourek překonal Kubiše, který až do té chvíle držel čisté konto - 1:2. Do konce třetiny ještě Písečtí drželi rychlejší tempo než jejich pražští kolegové, ale branky se nedočkali.

Poslední část utkání byla ve znamení velkého trápení hostí. Několikrát se snažili překonat domácího brankáře Matouška, ale ani jednou se jim to nepovedlo. Na konci základní hrací doby přišla dvě smolná vyloučení Karla Mošovského a Vladimíra Nováka, kterých domácí dokázali naplno využít. V padesáté osmé minutě tak na 2:2 vyrovnával Paris.

Prodloužení bylo ve znamení velkého snažení obou týmů. Ale oba brankáři hlídali ostražitě své klece, a proto jediným řešením zápasu byly samostatné nájezdy. Jediný písecký proměněný samostatný nájezd byl hned ten první v řadě, o který se postaral Radek Hovora. Dále za písecké vyjeli Karel Mošovský, Pavel Procházka a znovu Radek Hovora. Domácí však měli větší štěstí a povedlo se jim proměnit dva samostatné nájezdy, ten rozhodující si připsal Zbyněk Novák.

Ohlasy trenérů

Komentář Jana Rybáčka, trenéra Písku: Utkání jsme začali velmi dobře a v první třetině jsme se dostali do dvojgólového vedení. Ve druhé a třetí třetině jsme však lajdáckostí a nesoustředěností dovolili soupeři srovnat. Vedení nás uspokojilo a soupeře jsme podcenili, i když jsme hráčům opakovali, aby hráli dál poctivě, ale bohužel nestalo se tak a soupeř nás přehrál.
Druhý vyrovnávací gól jsme dostali v posledních minutách potom, co jsme dvakrát za sebou vyhodili kotouč mimo hřiště a hráli jsme v oslabení pět na tři. Měli jsme i potom šance, ale utkání dospělo do nájezdů a v nich byl šťastnější soupeř.
Absence kapitána Bláhy se v utkání samozřejmě projevila, je to kvalitní hráč, ale my si musíme umět poradit i bez něj a vyvarovat se podobných zaváhání. Už se nám to nevyplatilo v Rokycanech, kde jsme také ztratili dvojbrankové vedení.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy