O výhře Písku rozhodla až dělovka Pavla Procházky v poslední minutě!

Písečtí hokejisté si po výhře nad Kolínem připisují další důležité tři body do druholigové tabulky. Jihočeši vstoupili do utkání výtečně a v desáté minutě otevřel skóre utkání Vladimír Novák. Stejný hráč se přesně trefil také ve druhé části a vylepšil tak vedení Písku. Hosté z Kolína ale předem nic nevzdali a dvěma góly dokázali do poloviny třetí třetiny dorovnal skóre. V závěru utkání ale rozhodla o všech bodech pro písecké mužstvo přesilovka, při které necelou minutu před záverečnou sirénou propálil Blažka střelou od modré Pavel Procházka. Další utkání čeká svěřence Rybáčka a Malého již v sobotu, kdy Písečtí zamíří k soutoku Labe s Vltavou.
2.liga ČR, 9. kolo, st 22.10.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
3:2
1:0, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 10. Novák (Bláha), 29. Novák (Bláha), 60. Procházka P. (Hovora) - 32. Pomichálek (Pohl), 46. Dulovec (Kubišta).
Rozhodčí: Ondřej - Vavruška, Novák.
Vyloučení: 11:11 + Kubiš 10 minOT - Malý, Blažek 10 minOT.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 285.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Kříž, Procházka P., Procházka F., Bílek, Míka, Bláha, Stropnický, Pitel, Hovora, Slavík, Ježek, Vondřich, Novák, Bican, Novotný.
Kolín: Blažek - Nedbal, Pohl, Přibyl, Prostředník, Pícha, Procházka, Malý, Pomichálek, Mejzr, Dulovec, Kubišta, Šimoníček, Hloušek, Kubát, Skokan L., Pospíšil, Skokan S., Loffelmann.
Kateřina Kofroňová -

Hned v úvodu utkání se kapitán týmu Milan Bláha provinil zbytečným faulem a odstartovala tak šňůru vyloučení, která domácí provázela celým zápasem. Ke konci přesilové hry se opět provinil muž na písecké straně a Jiří Vondřich se tak postaral o pokračování přesilovky hostí. V obou těchto přesilovkách měli hosté pouze jednu šanci, kterou spolehlivě zlikvidoval Kubiš. Pokračovalo se přesilovkou domácích a pěti krásnými šancemi. Ovšem ani brankář hostů - mladičký Blažek nenechal svůj tým na holičkách. Tlak modrožlutých ovšem nezůstal bez odměny. V desáté minutě ukázkově nahrál Bláha připravenému Novákovi - 1:0. Následovalo několik dalších pěkných šancí na obou stranách - z této malé bilance vyšel rozhodně lépe Písek a Kubiš ve své brance neměl moc práce. Pokračovalo se i ve vylučování na obou stranách, hojněji opět na domácí straně.

V první polovině druhé části se opět pokračovalo v hojném vylučování. Několika pěknými šancemi se ovšem domácí blýskli - Novák bohužel nezakončil z přečíslení, které se domácím podařilo v oslabení a ani krásná práce Pavla Procházky na modré čáře se nedočkala úspěchu. Změna skóre přišla až v devětadvacáté minutě. Opět se osvědčila spolupráce Bláhy a Vladimíra Nováka. První jmenovaný našel svého spoluhráče zpoza branky a Novák střelou k tyčce zvyšoval na 2:0. Krátce na to, ve dvaatřicáté minutě hosté využili svou přesilovou hru. Píseckým fanouškům se možná zdálo, že domácí brankář má puk pod kontrolou, ale puku na brankové čáře využil Pomichálek - 2:1. Hned poté vyfasoval domácí brankář osobní desetiminutový trest. Do konce třetiny už bylo možno shlédnout v ležerním tempu jen dvě šance domácích.

Poslední třetinu si oba týmy vybraly zakázané uvolnění. V šestačtyřicáté minutě vyrovnal střelou pod horní tyčku hostující Dulovec - 2:2. Následovaly dvě jasné šance píseckých Slavíka a Míky, kolínský Blažek ovšem obě střely vykryl. V poslední minutě se od modré čáry svou typickou dělovkou trefil Pavel Procházka, přesilovou hru tak využil za pomoci Radka Hovory - 3:2.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Jsme rádi, že jsme vyhráli, nicméně to není ono. V utkání si vypracujeme dobré šance ale neumíte zakončit a to nás sráží. Podobně v přesilovkách, hrajeme je poměrně dobře ale koncovka není ideální a nám se vůbec nedaří proměnit. Hodně se pak na branku nadřeme a je evidentní, že není v mužstvu úplná pohoda. Věřím, že když budeme na těchto věcech dále pracovat, tak nás to snad nakopne. Máme kvalitní mužstvo a já doufám, že se z této menší krize brzy dostaneme a bude se opět dařit.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy