Čtyři vstřelené branky bezpečně stačily k druhému vítězství nad Klatovy!

Písečtí hokejisté zvládli velmi dobře také druhé utkání play-off a porazili v něm celek Klatov 4:1. Jihočeši šli poprvé do vedení v devatenácté minutě, když otevřel brankový účet hrdina prvního utkání Řehoř. Na další gól se čekalo dlouhých čtyřiadvacet minut – Kuželík prostřelil Kubiše a rozjásal tak početný hlouček fanoušků soupeře. Klatovská radost z vyrovnání ale netrvala příliš dlouho a výběru Rybáčka a Malého vrátil zpátky vedení Jiří Vondřich. Na přelomu padesáté minuty zajistil třetí branku Písku střelou pod horní tyčku Novák a Písečtí se tak pomalu ale jistě začali přibližovat vítězství. To pojistil čtyři minuty před koncem opět Řehoř. Série pokračuje již v úterý na ledě soupeře, Jihočechům chybí k postupu jediný klatovský skalp.
1. kolo play-off: Písek - Klatovy 2:0
2.liga ČR sk. STŘED, ČF1, ne 2.3.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Klatovy
4:1
1:0, 0:0, 3:1
Branky a nahrávky: 19. Řehoř (Míka), 47. Vondřich (Kica), 50. Novák (Kalečík), 56. Řehoř (Vondřich) - 43. Kuželík.

Rozhodčí: Dundr - Brejcha, Černý.
Vyloučení: 13:10 + Kubiš (P) 10 min.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1000.

Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Hauer, Vokatý, Předota - Kica, Míka, Novák, Kořánek, Mošovský, Nikodém, Vondřich, Mikeska, Slavík, Kašpar, Řehoř, Dušátko
Klatovy: Halmoši - Kepl, Polák, Černý, Čuban, Geltner, Setikovský, Heřman Holý, Kalafut, Straka, Horník, Plánička, Kuželík, Kreuzman, Holub, Kuna, Vondryska, Dvořák
Písečtí si zpočátku vypracovali řadu šancí a v páté minutě si vynutili přesilovku. V šesté minutě Jihočeši zatlačili hosty do obrany, výsledkem byl nebezpečný Kicův pokus, který musel Halmoši vytáhnout z brankové čáry. Poté za píseckou brankou fauloval Burkoň a pokračovalo se ve čtyřech. A vylučovalo se nadále, k menšímu trestu zamířil hostující hráč? A Písečtí hráli přesilovku. V početní výhodě Písku se snažil ohrozit Halmošiho Předota, jeho střela byla ale tečována a skončila v ochranné síti. Před klatovskou branku se poté proháčkoval Mikeska, do zakončení se ale nedostal. Na začátku desáté minuty zahrozil před Kubišem Setikovský, domácí gólman dokázal vleže hostujícího brankáře vychytat. Keplova formace si nerozumněla přesně v rozehrávce a kotouč skončil v zakázaném uvolnění.

Ve třinácté minutě se ukázkově proháčkoval před Halmošiho Mošovský, jeho bekhendová klička ale nemířila mezi tyče. Ve čtrnácté minutě se opět vylučovalo a k menšímu trestu usedl Holý. Písecká přesilovka nezačala nikterak úspěšně a hosty odvrátili první akci domácích střelou přes všechny čáry. Poté ale domácí hráči zabrali a vynutili si obrovský tlak v hostujícím obranném pásmu – ani Mikeska, ani Mošovský ale nedokázali propašovat touš za Halmošiho záda. V čase 18:20 Písečtí poprvé udeřili – Míka našel Řehoře a ten se, stejně jako včera, dokázal gólově prosadit – 1:0. Dvanáct vteřin před první pauzou se vylučovalo na obou stranách, za hosty odešel pykat Kuna a za Písecké Vokatý.

Také ve druhé části bylo časté vylučování na herním pořádku. Klatovští mohli hrát přesilovku v prvních minutách druhé třetiny hned několikrát, ale Kubiš stejně jako v sobotu byl jejich střeleckým snahám velkou překážkou. Také domácí hráli po půli zápasu s jedním mužem na hřišti navíc, ale také Halmoši se překonat nenechal a spoluhráče pustil z trestné lavice po celých dvou minutách. Vyrovnaný průběh druhého dějství dokládají šance, které se urodily na obou stranách – nejprve volala po gólu Řehořova jedovka zpoza obránce, která mířila jen těsně nad branku, ještě slibněji vyhlížela akce hostů krátce před přestávkou, po níž se chvíli ocitl puk na brankové čáře písecké branky.

Stejně jako v sobotu byl stav po čtyřiceti minutách 1:0 pro domácí a stejně jako včera se hostům podařilo vyrovnat. Jen branka Klatov přišla již v 43. minutě, takže do prodloužení bylo ještě daleko. Tentokrát byl šťastným střelcem Kuželík. Písecké remízový stav vyburcoval k větší aktivitě a po třech minutách byl odměněn. Vedení vrátil Písku jeho nejlepší střelec Vondřich, který uklidil do branky Halmošim vyraženou Kicovu střelu.

Za další tři minuty se měnilo skóre počtvrté a znovu to bylo k radosti Jihočechů. Dvoubrankového vedení dosáhli ve hře čtyř proti třem, autorem trefy pod horní tyčku se stal Novák. Klatovští bojovali dál, ale překonat píseckou defenzívu byl pro ně úkol nesnadný. Nepoštěstilo se jim ani při vyloučení Mošovského a poté i Vokatého, naopak vteřinu po návratu Vokatého na led zasadili hostům čtvrtý úder. Řehoř tak svým druhým gólem v utkání necelých pět minut před koncem definitivně rozhodl o osudu druhého zápasu play-off. Nic na něm nezměnilo ani další oslabení domácích, v posledních vteřinách dokonce dvojnásobné.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy