Písečtí marně hledali motivaci a po jedenácti týdnech prohráli!

Když se řekne dvanáctého prosince, co Vás napadne? Přesně tak, od tohoto dne Jihočeši z každého utkání odcházeli s bodovým ziskem. Jistá třetí příčka v základní části očividně zminimalizovala motivaci po dalších bodech a Písečtí odehráli předposlední utkání hodně vlažně. Po bezbrankové první třetině se nejprve dostali do vedení hosté zásluhou Preusslera, nicméně Písečtí nezaháleli a po trefě Petra Kici bylo vyrovnáno. Stejný domácí střelec zaúřadoval ještě jednou po šesti minutách. V závěrečné fázi vyrovnal kapitán Děčína Luka a o minutu později vstřelil, jak se později ukázalo, rozhodující branku z nájezdu opět Preussler.
2.liga ČR sk. STŘED, 33. kolo, so 23.2.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Děčín
2:3
0:0, 2:1, 0:2
Branky a nahrávky: 24. Kica (Svoboda, Nikodém), 33. Kica (Kašpar, Burkoň) - 22. Preussler (Kratochvíl), 48. Luka (Stibor), 49. Preussler (TS).

Vyloučení: 4:5.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Vokatý, Procházka F., Kříž, Hauer - Kica, Míka, Novák, Kořánek, Mošovský, Nikodém, Vondřich, Slavík, Kašpar, Řehoř.
Děčín: Zámostný - Sádovský, Stezka, Kučera, Havlíček, Hanousek, Bedan, Dvořák, Luka, Stibor, Filipovský, Štverák, Hříbal, Tomeček, Preussler, Kratochvíl, Chvátal, Toman, Myšík, Hartman
Děčín byl po dlouhé době soupeř, který možná vyvolával u domácích fanoušků tušení, že by zápas s ním mohl přinést po dlouhé době poměrně napínavý duel. A hned první třetina tušení potvrdila. Hrál se poměrně vyrovnaný hokej, kdy hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a sem tam i vyráželi do nebezpečných brejků. Tedy ne tradiční scénář z posledních dob, kdy Písek zápas rozhodl již v prvních minutách hry.

Domácí ale i tak těžili z chyb v rozehrávce Děčína, které přicházely zvláště ke konci první části hry, kdy domácí hráči značně zvýšili aktivitu v napadání. Aktivní byl hlavně David Míka, který si jednou výborně vyměnil puk s Kicou, podruhé zachytil chybnou rozehrávku. V obou případech zaúřadoval pozorný brankář Děčína Zámostný, který pokaždé pokusy domácího veterána zneškodnil.

Z hostů byl nejaktivnější Stibor, který se jednou prosmýkl kolem beka Svobody a slušně protáhl Kubiše. Ten však vytasil velmi efektní semafor a vychutnal si tak potlesk pohříchu poloprázdných tribun.

Druhá třetina však začala pro domácí studenou sprchou. Nedůraz píseckých beků využil Preussler, který s kolegou Myšíkem tak šikovně cpal puk skrz Kubišovy betony, až puk do branky v tu chvíli ležícího gólmana prošel.

Gól probudil Děčín. Byl rázem rychlejší a lepší a zvláště průnik Tomečka z levé strany zaváněl gólem. Paradoxně to však byli domácí, kdo se za chvíli radoval z branky. Střela Svobody od modré se se štěstím odrazila od Kici a skončila za trochu překvapeným Zámostným.

A brzy přišel další gól, který si už Kica - s mnohem větší precizností a jistotou - vypracoval a zakončil sám. Z levé strany si najel před brankáře Zámostného, cestou poztrácel několik hostujících beků a mezi betony brankáře zakončil.

Právě Kica s Míkou dělali hostům největší starosti i nadále. Řešení a destrukce útočných záměrů domácích pak zaměstnávala hosty natolik, že se k vlastnímu ohrožování branky soupeře příliš nedostávali.

Vše si však vynahradili v třetině závěrečné, ve které naklonili zápasovou houpačku podruhé a definitivně na svou stranu. Nejprve kapitán Luka a poté druhým gólem v zápase Preussler otočili vývoj zápasu. Zvláště vítězný gól Preusslera z nařízeného trestného střílení může domácí mrzet, to však nemění nic na faktu, že útočník hostů trefil roh Kubišovy branky opravdu precizně.

Domácí sice poté zvýšili obrátky a po gólu to smrdělo jako po hříbkách v lese, když je houbařská sezóna, ale nakonec se puk v děčínské síti neobjevil už ani jednou. Písek v posledních sekundách zkusil power-play, soupeře zatlačil, ale tři body mu nevzal. Našel se tak první protivník ze skupiny Západ, který Písek porazil.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Těžko se mi mluví. Prohra musela přijít, je jasné, že se nedá pořád vyhrávat. Hráči dělali chyby, na které jsme je upozorňovali. Rozhodující část zápasu byla, jak nám soupeř vstřelil ve třetí třetině náhodný vyrovnávací gól a minutu nato další branku z nájezdu. Nehráli jsme dobře a proto jsme pohráli. Musíme si to zpětně zhodnotit a ze všech chyb se poučit. Porážka není zase tak zásadní, postavení v tabulce máme již jisté, ale stejně nás hodně mrzí, protože jsem chtěl, abychom měli před play-off týmovou pohodu. Po hráčích jsem požadoval, aby přistupovali k zápasům zodpovědněji, aby se vyvarovali chybám, protože v play-off rozhoduje každá sebemenší minela. To se teď trochu narušilo, takže jsme zklamaní, nicméně musíme dát hlavu nahoru a pečlivě se připravit na play-off.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy