Po čtyřech výhrách našli Písečtí přemožitele

Kolotoč přípravných zápasů mužů IHC Písek má o tomto víkendu dvě zastavení. První z nich již mají Jihočeši za sebou a nebylo příliš příjemné. Celek třetí nejvyšší soutěže Německa z Deggendorfu přehrál domácí především v první třetině a v podstatě kontroloval celý vývoj zápasu. Písečtí do utkání nastoupili v úzké sestavě, navíc po zranění Kříže točili v obraně jen kvarteto obránců. Branky IHC vsítili Míka, Kořánek a Pošmourný.
Již zítra čeká svěřence trenérů Rybáčka a Malého další přípravný zápas - od 18:00 změří síly se švédským Växjö Lakers.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., pá 24.8.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Deggendorf
3:5
0:3, 1:2, 2:0
Branky a nahrávky: 31. Míka (Burkoň), 46. Kořánek (Řehoř), 60. Pošmourný - 2. Simbeck (Kulzer, Thomassian), 10. Thomassian (Kulzer, Wright), 15. Collingham (Stern), 32. Thomassian (Kulzer), 36. Schinköthe (Landsdorfer).
Rozhodčí: Ondřej - Šperl, Buršík.
Vyloučení: 7:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 200.
Písek: Pinkas - Svoboda, Burkoň, Kříž, Procházka F., Procházka M. - Řehoř, Kořánek, Míka, Nikodém, Květoň, Vondřich, Novák, Kica, Kašpar, Mošovský, Pošmourný, Rutkis
Deggendorf: Zitzelsberger (30. Haider) - Wolfgramm, Sassmannshausen, Wright, Bayer, Schinköthe, Landsdorfer, Weinzierl, Endrass, Retzer, Thomassian, Simbeck, Stern, Collingham, Kulzer, Greilinger, Lupzig, Ruderer.
Německé mužstvo nastoupilo do utkání mnohem lépe a již ve druhé minutě po rychlé kombinaci Kulzera a Simbecka došlo k první změně skóre. Poté hosté uzamkli při přesilovce před branku, ale chybovali a Novák s Květoněm ujeli, leč druhý jmenovaný nezakončil přesně. I když hosté hráli teprve svůj první přípravný zápas, na ledě tomu nic nenasvědčovalo a i v koncovce byli efektivnější – 10. minuta a stav 0:2 po přesné ráně Kulzera, 15. minuta již 0:3 díky Collinghamově trefě. Odpovědět mohl z přečíslení Rutkis, ale jeho pokus skončil v lapačce Zitzelsbergera.

Zkraje druhé půle promarnil velkou příležitost Nikodém, a tak německý gólman Zitzelsberger zůstal nepřekonán. V půli zápasu ho nahradil Haider a hned se konečně prosadili i domácí střelci. V 31. minutě se trefil mezi nohy brankáře Míka a snížil hrozivý stav. Hned po rozehrání ujel Collingham, ale netrefil. O minutu později však už Thomassian ano, ležící Pinkas kapituloval počtvrté. Další zaváhání písecké defenzívy vedlo po faulu Burkoně k trestnému střílení, ale Endrass na Pinkasovi nevyzrál. Přesto se skóre na 1:5 změnilo, v 36. minutě Schinköthe s přehledem zametl puk v ideální pozici do branky.

Zatímco v prvních dvou třetinách měli více či méně navrch hosté, třetí třetina patřila domácímu týmu. Nejprve prověřil Haidera blafákem aktivní Novák, poté první útok vyšachoval obranu Deggendorfu a Řehoř s Kořánkem si doslova pohráli s brankářem – 2:5. Zkorigovat výsledek mohl i Kica, ale puk po jeho akci skončil jenom na tyči branky hostí. Jedinou velkou šanci hostí v poslední části zakončil v 55. minutě Thomassian, puk snad i skončil za Pinkasem, který puk rychle ukryl pod rukavici, a tak rozhodčí Ondřej ke štěstí pro domácí nic gólového nepostřehl a tedy ani neuznal. Písečtí ukončili utkání náporem, jehož výsledkem bylo snížení Pošmourného na přijatelnějších 3:5.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy