Písečtí si s Milevskem poradili a pojistili si třetí příčku!

Písečtí hokejisté zvládli velmi dobře také poslední utkání v letošním roce, když porazili svého tabulkového pronásledovatele o jednu branku. První třetina přinesla drtivou převahu domácího mužstva, které se zásluhou Mikesky a Burkoně dostalo do dvoubrankového vedení. Prostřední fáze přinesla pouze jedinou změnu stavu, když z minima vytěžil maximum Procházka. V závěrečné třetině vrátil domácímu celku dvoubrankový náskok Karel Mošovský a i přesto, že ještě v samém závěru hosté snižili, Písečtí si již pohlídali brankový náskok a dokázali vyhrát.
2.liga ČR sk. STŘED, 21. kolo, so 22.12.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Milevsko
3:2
2:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Mikeska (Řehoř, Kořánek), 17. Burkoň (Mikeska), 52. Mošovský (Hovora, Kubiš) - 37. Procházka (Müller), 55. Hamerle (Pitel). Vyloučení: 7:11, Navíc Míka (P) a Suchánek (M), oba 10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 450.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Hauer, Kica, Míka, Hovora, Řehoř, Mikeska, Nikodém, Vondřich, Mošovský, Kořánek, Filipi, Vokatý, Kašpar.
Milevsko: Svoboda - Procházka, Matouš, Schmied, Ulman, Štych, Velíšek, Votruba, Pitel, Štefan, Krejčí, Hamerle, Fořt, Suchánek, Novotný, Müller, Urbanec, Bušta, Šulčík.
V úvodní šanci utkání se dobře tlačil před hostující branku Mošovský a Hovora, nevyšla jim ale koncová přihrávka a tak nemusel Svoboda ani zasahovat. V polovině druhé minuty přišel menší trest pro Matouše, po kterém si domácí mužstvo zahrálo první přesilovou hru v utkání. Milevsko dobře bránilo a Novotný vyhodil kotouč přes všechny čáry. Největší tlak domácích přišel až k závěru početní výhody, kdy Míka předložil Vokatému puk na modrou, jenž prudkou střelou přinutil Svobodu přikrýt kotouč. Hostující brankář měl plné ruce práce také po :skončeném oslabení, kdy musel úspěšně čelit Burkoňově nebezpečné dorážce nebo nájezdu Filipiho. V čase 7:29 Předložil Řehoř luxusní přihrávku na hůl Mikeskovi, který přesnou ranou pod horní tyčku nedal Svobodovi sebemenší šanci – 1:0. Poté, co rozhodčí poslal dva milevské a jednoho píseckého hráče na trestnou lavičku, následovala písecká početní výhoda čtyř proti třem. Kalečíkům projektil od modré čáry skončil v jisté náruči gólmana Svobody. Když byla obě mužstva kompletní, tlačili se domácí hráči do těsné blízkosti hostující branky, koncovka ale nebyla úplně ideální, a tak domácí nezvýšili. Polovina sedmnácté minuty přinesla druhou branku utkání, když Burkoň využil Mikeskovy nahrávky a přinutil Svobodu ke druhé kapitulaci.

S vervou se Písečtí pustili do svého soupeře také od začátku druhé třetiny, kdy poté, co uzavřeli soupeře do jeho třetiny, vychytal bravurně Svoboda domácího Kašpara. V dobré pozici na modré čáře se objevil Burkoň, jeho střela byla ale tečována a skončila vysoko nad Svobodovou brankou. V další šanci jel Mošovský sám na branku, udělal pivota a poté nahrál Kašparovi, který stoprocentní šanci nevyužil. Ve stejnou chvíli si nakonec šel Hovora odpočinout v menšímu trestu a hosté měli před sebou přesilovku. V přesilovce Milevska Suchánek prudce vystřelil, když jeho střelu Kubiš zachytil, snažil se ještě o attack před píseckým gólmanem. Když bylo domácí mužstvo kompletní, okamžitě si zaútočilo a propašovalo kotouč za Svobodu. Rozhodčí ovšem rozpažil ruce a jelikož byla branka vstřelena po přerušení, nebyla uznána. Poté se objevili Milevští v obyčejné šanci, která se stala neobyčejnou – Robert Procházka po hodně šťastné střele překonal Kubišovu dlouhou neprůstřelnost a zároveň zkorigoval stav utkání. Dvě minuty a dvě vteřiny před druhou přestávkou se nechal vyloučil Míka a výmluvném protestu vyfasoval desetiminutový trest. Hosté nezačali přesilovku vůbec špatně a nabuzeni vstřelenou branku měli obrovský hlad po vyrovnání. V posledních vteřinkách druhé třetiny zahrozil v písecké obraně Suchánek, s jeho příležitostí si Kubiš výtečně poradil.

Na začátku třetí a jak je později ukázalo poslední třetiny v utkání se vstřelení branky výrazně přiblížil Mošovský, kterého nakonec Svoboda skvělým zákrokem zneškodnil. Do dravého domácího útočníka se ještě po zákroku pustila milevská obranná dvojice, rozhodčí nakonec ponechal danou situaci bez vyloučení. V polovině pětačtyřicáté minuty šli Písečtí do oslabení a hosté vycítili šanci k vyrovnání.Velký přesilovkový tlak před Kubišem zastavil až verdikt rozhodčího, označující postavení hráče v domácím brankovišti. Jen co byli Písečtí kompletní, šli opět do čtyřech, když se nepovoleným zákrokem provinil Vokatý. Další oslabení zvládli domácí mnohem lépe a nepustili soupeře téměř do žádné příležitosti. Když se vrátil Vokatý na led, karty se obrátili na k trestu se poroučel Velíšek. Svěřenci Rybáčka a Malého zvládli přesilovku o pozvání lépe než soupeř a v čase 51:23 vstřelil po přihrávce Hovory a Kubiše důležitou branku Mošovský – 3:1. Těsně po brankovém úspěchu se nechal vyloučit Kalečík a hosté měli příležitost kontaktně snížit. Přesilovka hostům nepomohla, v oslabení však Hamerle dovedl snížit a ve s.n.o.p. aréně se pět minut před koncem schylovalo k dramatu. Vzápětí mohl písecké přiblížit k výhře Hauer, jeho střela švihem se ale opřela o Svobodovu tyčku. Dvě a půl minuty před koncem přišlo vyloučení Mikesky, po kterém si hostující lavička vyžádala oddechový čas. Domácí hráči zvládli závěr utkání velmi dobře, o něco hůře jej zvládl milevský Suchálek, jenž v samotném závěru obdržel desetiminutový trest. Písečtí porazili Milevsko a zajistili si před nadstavbovou částí třetí místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Klíčová byla první třetina a z mého pohledu také výkonnostně nejlepší. Tam si myslím, že jsme se dostatečně brankově vyjádřili a vstřelili dva góly, které byly základem pro vítězství. První polovina druhé třetiny nebyla špatná ale ta druhá její část, tam nám výkon trošku klesnul a obdrželi jsme branku. Nicméně hráči šli ve třetí třetině za vítězstvím a odskočili jsme opět o dvě branky na 3:1, pak soupeř po chybě snížil na 3:2, takže se utkání trochu zdramatizovalo. Určitě jsem spokojený, v této fázi na mužstvo i pyšný, protože už hrajeme pouze na pět obránců skoro měsíc a kluci to zvládají naprosto perfektně. Také útočníci skvěle makali a důrazně si šli za svým cílem. Obhájili jsme třetí místo, které je asi tím nejlepším z našeho pohledu, takže i v této oblasti spokojenost.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy