Písek se s Vajgarem nemazlil

Pro jasné vítězství si dojeli písečtí hokejisté na vajgarský rybník. Byli to od počátku hosté kdo přikládal pod kotlem a vzhledem k tomu, že domácí nepřihodili ani jedno polínko, budou mrznout na chvostu tabulky dál. Za Písek se dvakrát trefil Radek Hovora, Mošovský, Míka a Kořánek se rozdělili o další tři záznamy. Čisté konto vychytal Filip Kubiš, který drží neprůstřelnost již 131 minut.
2.liga ČR sk. STŘED, 20. kolo, st 19.12.2007
Jindřichův Hradec
Písek
0:5
0:2, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 9. Míka (Kořánek, Řehoř), 13. Mošovský (Hovora), 28. Hovora (Mošovský), 32. Mošovský (Hovora), 52. Kořánek (Míka, Vondřich). Rozhodčí: Vampola - Reich, Skopal. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 260.
Jindřichův Hradec: Melišík - Vachulka, Král, Chmel, Ištvánik Mar., Štěrba, Cikán - Mikš, Dvořák, Ištvánik Mich., Formánek, Cmunt J., Ton, Stoklásek, Novotný, Dolina, Mazanec, Kašpárek.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Vokatý, Kalečík, Hauer - Řehoř, Kořánek, Nikodém, Kašpar, Mošovský, Mikeska, Kica, Novák, Vondřich, Míka, Hovora, Filipi.
Tradiční jihočeské derby začalo lépe pro hosty, kteří se hned v první minutě hodlali usadit v obranné třetině Vajgaru. Jenže Novák po nahození na branku Lukáše Melišíka fauloval. Následná přesilovka přinesla asi největší šanci domácích v celém utkání. Kubiš se nedokázal rychle přemístit ke vzdálenější tyči, kde číhal Jiří Cmunt. Jenže hradecký kapitán netrefil přesně odkryté místo a nepropasíroval kotouč do branky. Ve čtvrté minutě to zkoušel Dolina, ale zastavil sám sebe postavením mimo hru. Na sklonku páté minuty se ke slovu dostali hosté. Jan Řehoř trefil tyčku branky domácích. Na konci šesté minuty faulovali hosté znovu. Davida Formánka nedovoleně zastavil Kašpar. Jenže tahle početní výhoda domácímu celku vůbec nevyšla. V deváté minutě si přesilovku zahráli i hosté a k jejímu využití jim stačilo dvanáct vteřin. Kořánek našel přesně před brankou Davida Míku a ten se dělovkou k tyči nemýlil – 0:1. Hned vzápětí sekal Stokláska Vokatý, jenže ani tato přesilovka nic kloudného ze strany Vajgaru nepřinesla. Navíc byla jen minutová, protože na straně Vajgaru fauloval Jiří Cmunt. Ve třinácté minutě vyrobila domácí obrana obrovskou hrubku, Radek Hovora získal kotouč, naservíroval jej Karlu Mošovskému a bylo to 0:2. V patnácté minutě pálili na Kubiše Štěrba s Mikšem, ale tyhle rány nemohly píseckého gólmana ohrozit. V šestnácté minutě měl pěknou šanci Novák, ale kromě domácího Krále se mu pod nohy pletl i jeden ze spoluhráčů. V polovině sedmnácté minuty se Dvořák vracel z trestné lavice, prodral se do gólové šance, ale ani on nedonutil puk překročit brankovou čáru. V devatenácté minutě donutili Dvořák s Mikšem svým brejkem hosty k faulu, ale přesilovka Vajgaru byla velmi laxní.

Ve 23. minutě mohl přidat třetí branku hostující Kašpar, ale nedokázal zpoza branky zasunout puk za překonaného Melišíka. Poté v rychlém sledu faulovali Štěrba s Cmuntem, hosté zamkli na celou minutu trojici hradeckých hokejistů před Melišíka, ale branku vstřelit nedokázali. Ve 27. minutě se vytáhl Melišík, když akrobatickým zákrokem zlikvidoval pokus Radka Hovory. Jenže co se Hovorovi nepovedlo ve 27. minutě, povedlo se mu v minutě následující. Další minela domácí obrany umožnila získat kotouč Mošovskému, který právě Hovorovi přihrál a ten ranou od modré rozjásal hostující střídačku potřetí. V polovině utkání hráli domácí přesilovou hru, kterou nesehráli vůbec špatně, ale žádná ze střel hostující hráče nezaskočila. Naopak na druhé straně, na co hosté sáhli, to jim vyšlo. Ve 32. minutě našel Hovora Mošovského a bylo to 0:4. Dravý junior David Formánek motal hlavu soupeřům s pukem na holi, až ho musel Vondřich zahákovat. Početní výhoda nepřinesla výrazný tlak domácích, navíc Kašpárek se také provinil proti pravidlům ledního hokeje. V závěru třetiny měli slušné šance domácí Novotný s Formánkem, za hosty kontroval Burkoň.

Hosté dohrávali v úvodu třetí třetiny přesilovku, ve které se opět vyznamenal mladý brankář Vajgaru. Vzápětí musel na trestnou lavici Mošovský, ale čtveřice píseckých hokejistů se dobře bránila a narušovala hradeckou rozehrávku už na červené čáře. Od modré střílel Vachulka, v oslabení málem ujel Vondřich. Ve 45. minutě ujeli Formánek s Tonem, ale první jmenovaný se ukvapil a místo přihrávky nepovedeně vypálil. Ve stejné minutě vyhodil puk mimo hrací plochu Cikán a v přesilovce hosté zahrozili Nikodémem nebo Hauerem. Ve 47. minutě mohl sám na Kubiše upalovat Jiří Cmunt, jenže byl faulován Vladimírem Kalečíkem. I tato přesilovka byla poměrně neplodná, jen Cmunt s Ištvánikem kombinovali v těsné blízkosti branky Písku, ale i tuto situaci hosté ustáli. V 52. minutě vyslal švihem puk na Melišíka Milan Kořánek a nad lapačkou prošel puk do hradecké branky – 0:5. O minutu později se doslova zjevil před Kubišem Mazanec, který měl spoustu času na střelu, ale jeho pokus skončil hodně nad brankou. V 54. minutě kombinovali Cmunt s Ištvánikem, po jejichž akci mohl skórovat Dvořák, ale ani jemu nebylo dnes přáno. V závěru třetiny to ještě zkoušeli Stoklásek a po něm Michal Ištvánik, ale na skóre se nic nezměnilo.

Hosté byli lepší ve všech směrech, dokázali své šance proměnit v góly, ve hře domácích byla znatelná obrovská křeč a nedostatek chuti a nasazení do hry. Vajgar tak zůstává na posledním místě tabulky. Kutná Hora doma nestačila na Velké Meziříčí (0:3) a tak ztráta na předposledního zůstává pouze jednobodová.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „My se tohoto utkání docela obávali, jelikož jsme s Vajgarem v posledním vzájemném utkání ztratili body. Důležitá pro nás byla první třetina, kdy jsme odskočili o dva góly, celkově jsme převahu dokázali brankově vyjádřit a vyhrát. Hráči podali zodpovědný výkon, byla tam spousta nevyužitých příležitostí ale hlavní je, že jsme vyhráli. Filip Kubiš zachytal opět velmi dobře a doufáme, že mu tahle pohoda vydrží. Moc bychom si to, před utkáním s Milevskem přáli. Myslím, že nás výhra zase trochu zvedne psychicky a věřím, že před nadstavbou třetí příčku obhájíme.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy