Chrudim sesadila Písek z prvního místa

Až v pátém kole našli hráči A-týmu Písku svého přemožitele, kterým se stalo mužstvo Chrudimi. První prohra je také stála první příčku v tabulce, neboť dosud druhé Benátky vyhrály v Benešově, čímž odsunuly IHC za sebe. Na třetí příčku poskočila právě Chrudim, na čtvrtou pozici byl odsunut Nymburk.
V sobotním zápase se hostům podařilo překonat chrudimského brankáře Hrazdíru až v poslední třetině, a protože zůstalo jen u toho a naopak do té doby třikrát kapitulovali, všechny tři body zůstaly v Chrudimi. Jedinému střeleckému úspěchu Písku předcházela spolupráce Vladimírů Kalečíka a Nováka.
Přidán komentář píseckého trenéra Jana Rybáčka
.
2.liga ČR sk. STŘED, 5. kolo, so 6.10.2007
Chrudim
Písek
3:1
1:0, 2:0, 0:1
Branky a nahrávky: 9. Fejgl (Král), 35. Stavenský (Buchal), 35. Źák (Pospíšil) - 43. Novák (Kalečík). Rozhodčí: Kareš- Špringl, Prokop. Vyloučení: 9:5 + domácí Šafařík 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310.
Chrudim: Hrazdíra - Mainer, Fejgl, Doseděl, Konta, Šafařík, Daňo, Giba - Beránek, Pospíšil, Buchal, Zadina, Horák, Bělohlávek, Potůček, Král, Žák, Stavenský.
Písek: Pinkas (Kubiš) – Svoboda, Burkoň, Hauer, Procházka F., Kalečík, Kříž, Procházka M. - Řehoř, Kořánek, Míka, Novák, Kašpar, Vondřich, Mošovský, Nikodém, Hovora, Pošmourný, Kica.
Jan Rybáček, trenér Písku:
Musím sportovně přiznat, že Chrudim má výborné mužstvo a vyhrála zaslouženě. Dostali jsme první gól, kdy byl náš brankář Pinkas zablokovaný a soupeřův obránce ho prostřelil od modré. V závěru třetiny jsme vstřelili regulérní gól na 1:1, ale rozhodčí ho neuznal pro postavení našeho hráče v brankovišti. Myslím si, že to bylo velmi nespravedlivě posouzeno, protože domácí dali první gól zrovna tak. Nás nebo alespoň mě to rozhodilo, těžko jsem se s tím smiřoval, rozhodčí byl nekompromisní.

Ve druhé třetině hrála Chrudim výborně a zvýšila na 2:0. Bohužel hned po buly z protiútoku jsme inkasovali potřetí, což si myslím, že byl klíčový okamžik utkání. Ve třetí třetině jsme snížili, ale už jsme neměli víc sil alespoň na vyrovnání. Musím své hráče opět pochválit za bojovnost i předvedený výkon, jen jsme se ale bohužel znovu nevyhnuli určitým chybám v obranné činnosti. Dá se říct, že se v zápasech opakují, jsou podle mě způsobeny poklesem soustředěnosti. Dosavadní soupeři je využívat tolik neuměli, ale Chrudim má natolik kvalitní kádr, že je potrestat dokáže. Znovu opakuji, Chrudim má výtečný mančaft a vyhrála zaslouženě.

Poprvé letos chytal Michal Pinkas, kromě dlouhodobého maroda Tomáše Květoně do utkání nezasáhli také útočníci Ondřej Mikeska a Milan Filipi (oba by však mohli být připraveni již do středečního utkání v Benátkách) a obránci Martin Veselý (již trénuje) a Marek Vokatý (k utkání neodcestoval pro zranění ruky). Naopak v sobotu nastoupili již obránci Filip Procházka a v sezoně poprvé Lukáš Hauer (v zápase si ale opět po střetu s protihráčem obnovil zranění ramena, jeho závažnost ale ještě není známa).

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy