Písek začal sezonu těsným vítězstvím

Letošní sezona začala pro IHC Písek úspěšně. Z prvního utkání v Kutné Hoře si vezou hráči trenérů Rybáčka a Malého tři body za vítězství 4:3. V první třetině získali hosté dvoubrankový náskok zásluhou Vokatého a Vondřicha, nováček soutěže však dokázal do poloviny utkání vyrovnat. Písku vrátil vedení Kica, které navíc ve třetí části potvrdil vítěznou brankou střelec Jan Řehoř. Domácí stačili už jen zkorigovat výsledek na konečných 3:4. Do prvního utkání nastoupil Písek v brance s gólmanem Kubišem.
Doplněno o komentář trenéra Písku Jana Rybáčka.
2.liga ČR sk. STŘED, 1. kolo, ne 16.9.2007
Kutná Hora
Písek
3:4
0:2, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 24. L. Muras (Kraučuk, Hloušek), 30. Chytráček (Socha), 47. Andrle (Chytráček) – 5. Vokatý (Květoň), 15. Vondřich (Kica), 34. Kica (Mika), 46. Řehoř (Svoboda). Vyloučení: 5:8, navíc: Kubiš, Vokatý 10 OT (oba Písek).. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 485.
Kutná Hora: Barta – Havlíček, Jančařík – Hemský, Polák, Králíček – Marša, Janata – Hloušek, L. Muras, Kraučuk – Vaněk, V. Muras – Drahoňovský, Socha, Kišš - Kosejk, Andrle, Chytráček. Trenéři: T. a M. Topolovi.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Veselý, Kalečík, Procházka F., Procházka M., Vokatý, Kříž, Řehoř, Míka, Mošovský, Květoň, Mikeska, Novák, Kica, Vondřich, Kašpar, Hovora, Pošmourný, Nikodém.
Úvodní minuty patřily domácím, jenže v 5. minutě se v přesilové hře trefil od modré písecký obránce Marek Vokatý a kutnohorská euforie opadla – 0:1. K vidění byl hokej plný soubojů o útočné pásmo. V čase 14:35 udeřili Písečtí podruhé. Kica našel zpoza brány volného Jiřího Vondřicha a ten se nemýlil – 0:2. V další dobré příležitosti se objevil opět Vondřich, jenže pálil vedle. Těsně před sirénou ještě zavařila před hostující bránou Hemského lajna, ovšem branku Sršni nevytěžili. Gól nedokázal vstřelit ani Králíček, kterého krásně našel před bránou Hemský.

V úvodu druhé třetiny unikl hostující Řehoř, jenže Barta skvěle zasáhl. Ve 24. minutě se také první druholigové branky dočkali Kutnohorští. Lukáš Muras perfektně využil přihrávku z pravé strany od Kraučuka – 1:2. Následně se opět blýskl Barta, když lapil pokus Míky. V čase 29:00 využili Sršni přesilovou hru poté, co Petr Chytráček objel bezmocného Kubiše a srovnal na 2:2. Sršni byli v laufu a další rána Poláka po asistenci Hemského prolétla jen těsně vedle Kubišovy branky. Ve 34. minutě však Barta vyjel proti úniku Miky a odražený kotouč dostal přes dva domácí obránce do odkryté brány Petr Kica – 2:3.

Do třetího dějství vstoupili Sršni dobře. Ránu Marši zastavila tyč Kubišovy branky. Na druhé straně však hosté mířili přesně. Sršni odpykávali trest střídačky za šest hráčů v poli a Jan Řehoř propálil Bartu – 2:4. Téměř pět set diváků tleskalo Bartovi po úspěšném zlikvidování samostatného úniku Nováka. Sršňům se ještě jednou podařilo snížit na rozdíl jedné branky, když čerstvý Pavel Andrle poslal puk za záda Kubiše po krásném průniku domácího Chytráčka – 3:4. V závěru pak Písečtí zvýšili aktivitu a domácí už k vyrovnání nepustili. Naopak v poslední minutě nastřelil břevno domácí branky Míka.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Musím říct, že to nebylo vůbec snadné utkání. Měli jsme do něj dobrý vstup, ujali jsme se vedení 2:0. Na začátku druhé třetiny jsme promarnili tři vyložené šance, kdybychom je proměnili, utkání by jistě mělo určitě jiný vývoj. Poté domácí po našich chybách vyrovnali, vzrostla jim psychika a začali hrát velice slušně. My odpověděli dalšími dvěma brankami, soupeři se povedlo zkorigovat jednou brankou v poslední třetině. Utkání tak nebylo do konce rozhodnuté a mělo do posledních minut svůj náboj. Kutná Hora se ukázala jako soupeř, který má svoji kvalitu, rozhodně to nebylo jednoduché utkání.
Hráli jsme na čtyři útočné pětky, přitom Marek Vokatý nastupoval ve dvou obranných formacích. Chytal Filip Kubiš, Michal Pinkas má poraněná třísla a bude odpočívat i pro středeční utkání. V utkání se bohužel zranili Martin Veselý, Václav Kašpar a na dlouhou dobu jsme přišli také o Tomáše Květoně, který má zlomený kotník.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy