Dukla si vítězství vzít nenechala

V předposledním přípravném zápase na svém ledě písečtí hokejisté podlehli Dukle Jihlava o tři branky, jediným střelcem z domácích řad se stal Míka, jenž se prosadil hned dvakrát. Písek, který nastoupil doma v netradičních modrých dresech, opět srážely do kolen nepřesnosti v obranné činnosti. Dalším hráčem, který se nově objevil na písecké soupisce, byl Dan Volráb ze Sparty Praha.
Přípravné zápasy, přát, pá 29.8.2003
Písek
Jihlava
2:5
0:1, 2:3, 0:1
Branky: 32. a 35. Míka - 25. a 42. Jantovský, 4. Hlouch, 36. Ševčík, 37. Kaňkovský. Rozhodčí: Haškovec. Diváci: 300.
Písek: Špiler (Kubiš) - Všetečka, Vokatý, Procházka, Kotaška, Bukovinský, Oranský, Veselý, Burkoň - Nouza, Šimek, Jelen - Brož, Bouz, Míka - Kubeš, Šmátrala, Kořánek - Štefan, Volráb, Pošmourný.
Jihlava: Řehoř (Suchan) - Ševčík, Staněk, Duben, Morava, Lupač, Šmarda, Kolafa, Šefčík - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Jantovský, Altrichter, Adamec - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Lazorišák, Havel, Sklenička.
Jihlavští hokejisté se v první třetině ukázali na píseckém ledě ve velmi dobrém světle a jednoznačně domácí hráče přehráli. Brankově se Dukla prosadila už ve 4.minutě – to ujížděla dvojice Hlouch - Bakus na jediného obránce Písku. Nekompromisně zakončil Hlouch. 0:1. Hned nato to mohlo být 0:2, ale Špiler vyloženou šanci Jantovskému chytil. Jedinou šanci domácích měl v 8.minutě Míka, který však jen dorážel do Řehořovy lapačky.

Hosté působili hokejovějším dojmem, měli šance, ale Špilera v brance Písku už nepřekonali. Ten se vyznamenal hlavně v oslabení proti střelám Kaňkovského a Šmardy. Na konci třetiny měl další obrovskou šanci Hlouch, položil si Špilera, ale jeho bekhendový pokus skončil na tyči.

Ve druhém dějství se hra znatelně vyrovnala a byli to domácí borci, kteří začali udávat tempo. Do šance se po nedorozumění hostující obrany dostal Kořánek, po něm spálil velkou šanci písecký kapitán Jelen, který netrefil branku po přiťuknutí Nouzi. Z protiútoku však udeřilo na druhé straně. Jantovský neměl nejmenší problém zasunout puk po Adamcově vybídnutí do prázdné domácí klece.

Hra se poté, jak už je v Písku zvykem, trochu více přiostřila a rozhodčí začal vylučovat. Rozkouskovaná hra pomohla k vyrovnání, v rozmezí tří minut se totiž dvakrát prosadil David Míka. Nejdříve ve 32.minutě efektně využil přesnou přihrávku Kotašky, a pak zakončil spolupráci Kořánka se Šmátralou – 2:2.

Zkušení hráči z Vysočiny ale dokázali rychle odpovědět. Ve 36.minutě Ševčík tečoval nahrávku Staňka v přesilové hře – 2:3. O minutu později to bylo znovu o dvě branky, když Kaňkovský zužitkoval z protiútoku pas Šmardy. Poté neudržel nervy na uzdě domácí Bouz a šel se předčasně zchladit do sprch. Domácí mohli ještě stav v závěru zkorigovat, ale Procházka ani Šimek svoje příležitosti nevyužili. Po 2. třetině tedy 2:4.

Po druhé pauze dohrávala Dukla přesilovku. Při ní hned z prvního útoku tvrdě pálil Bakus ještě neúspěšně, naopak lehká střela Jantovského po objetí branky pojistila hostům náskok, který vydržel až do konce. Nic na výsledku tedy už nezměnila ani domácí snaha o zmírnění porážky, nadějné příležitosti k tomu se přece jen našly – Kotaška nastřelil tyč a Šimkova příležitost gólem také jenom zaváněla.

Písek stále nepřipomíná rozjetou mašinu z loňské sezóny. Jihlava byla lepší ve všech směrech. Útěchou zůstává snad jen poměrně solidní výkon Špilera, útočníka Šimka a obránce Kotašky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy