Rozjetý Písek nezastavily nemoci ani Vajgar

Neuvěřitelné! Zdecimovaný tým trenéra Rybáčka po vítězství nad Vrchlabí opět prokázal svou sílu a vybojoval další výhru, v pořadí již pátou! A to v lepené sestavě s juniory Peštou a Fořtem, kteří si odbyli první start za muže, bekem Lukášem Hauerem v útoku nebo s novicem Michalem Kozmou v sestavě.
Písečtí z důvodu chřipkové epidemie v mužstvu dokonce před zápasem bezúspěšně žádali o jeho odložení, přesto nakonec uhráli ve vyhrocenném derby jednoznačný výsledek. Podpořeni bezchybným výkonem brankáře Michala Pinkase, jenž si připsal letošní čtvrtou nulu, nasázeli domácí soupeři pět branek a pokračují ve stíhací jízdě třetích Benátek. O branky Písku se rozdělili Květoň, Řehoř, Filip Procházka, Míka a Kašpar.
2.liga ČR sk. STŘED, 40. kolo, st 14.2.2007, s.n.o.p. arena
Písek
Jindřichův Hradec
5:0
0:0, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 25. Kašpar (Kica), 38. Květoň (Kořánek, Pešta), 48. F. Procházka (Kica, Kašpar), 52. Řehoř (Kozma, Míka), 56. Míka.
Rozhodčí: Wurterle - Chochola, Marek.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 580.
Písek: Pinkas - Neckář, Burkoň, Svoboda, Veselý, F. Procházka, M. Procházka, Bezouška - Řehoř, Míka, Kozma - Hauer, Kašpar, Kica - Kořánek, Pešta, Květoň - Fořt.
Jindřichův Hradec: Štůrala - Baran, Chmel, Vachulka, Ištvánik, Zich, Skaloš, Picka, Koláček - Fertál, Kamír, Týmal, Cmunt J., Haring, Mikš, Mazanec, Dvořák.
Písek byl na začátku utkání mnohem nebezpečnější, už v první minutě Míka trefil vnitřní tyčku. Puk se následně odrazil a dlouho putoval po čáře, kterou měl za úkol hlídat brankář Štůrala. Pak se v ideální pozici ocitl dnes výjimečně útočník Hauer, který však svým zakončením naznačil, že je na ledě spíše pro to gólům zabraňovat.

Po velkých příležitostech domácích se pak hra uklidnila a i hosté párkrát lehkými pokusy seznámili Pinkase s pukem, nejnebezpečnější bylo málem Fertálem tečované nahození.

To domácí si i v lepené sestavě vyměňovali puk trochu dovedněji a čas od času tak přišla šance, jako ta Míkova ze 12. minuty.

První přesilovku měl Vajgar, nicméně Chmel napálil pouze vlastního spoluhráče Skaloše. Pak dobře zapracoval domácí Řehoř, háčkem si ho přiblížil Dvořák a bylo po hradecké výhodě.

Minutu na přesilovku tak měl Písek, kanonádu spustili Neckář, Burkoň i Květoň, ale ležící hráči Vajgaru svými těly střely pokryli.

První skutečně nebezpečnou akci hostí měl Jiří Cmunt v 19. minutě, jeho nedůraznou střelu do rohu branky pokryl Pinkas hbitou lapačkou.

Na obou týmech bylo v úvodu trochu znát, že marodka řádí v jejich řadách víc než je zdrávo. Do hostů by nikdo neřekl, že jsou týmem, který v posledních kolech jede jako stroj, domácí působili hokejověji, ale před Štůralou byli dlouho stejně tak bezzubí.

Ve druhé třetině zahrozil mladý Týmal, Pinkas však špičkou brusle vykopl puk mimo tři tyče. Pak Dvořák vyzkoušel, zda má Pinkas volno pod vyrážečkou. Neměl. Poté dvakrát střílel Jiří Cmunt a domácí zjistili, že marodka-nemarodka (Hradci chyběl např. nejproduktivnější hráč Korbela a mnozí další), o tři body bude tvrdý boj.

A tak začali bojovat. Jako první zaveleli do útoku Kica a Kašpar. První přebruslil beky hostů a u puku za brankou byl první. První byl i Kašpar pro změnu před brankou a hlavně byl první u puku, který mu do oněch míst Kica předložil. 1:0.

Pak zase párkrát podržel domácí Pinkas a pomohl jim vstřebat čerstvé vedení. Zachránil i při samostatném nájezdu Mikše, který zakončil sice přesně mezi Pinkasovy betony, ale puk asi kvůli gólmanově šťastné teči v bráně stejně neskončil.

Kašpar pak napálil z těžké pozice břevno a nadlouho tak odzvonil i šancím. Hosté se snažili probít do pásma, ale Písek se defenzivním minelám vyhýbal. A tak hosté hrozili, až když se za ně přimluvilo štěstí, třeba jako při mnohonásobně tečované střele Vachulky. Písek pak sice někdy zamkl na dlouhé minuty hosty ve vlastním pásmu, ale šance přicházely spíše výjimečně.

Ovšem když už Písek udeřil, tak se neostýchal. Zrovna když písecký kotel roztahoval nad zimákem novou obří vlajku, nabruslil si Květoň do výhodné pozice a buď čekal anebo mířil, každopádně pak napálil kotouč do horního rohu, přesně na opačnou stranu, než kam se hýbal Štůrala. Klasická střela do protipohybu, ta z těch v kategorii nechytatelné. 2:0.

Pak hostující Marek Dvořák nedal branku a to buď kvůli skvělé práci holí brankáře Pinkase a nebo horní tyčce jeho branky. Tak jako tak, domácí přežili chvilku nepozornosti, benevolentní hosté dnes nijak a nic netrestali. Dvořák byl však bezesporu nejlepším hráčem hostí a pokud byl u puku, Vajgar vždy hrozil.

Takových hráčů však měli Písečtí ve svém středu mnohem víc. Míka v 46. minutě měl hodně času, ale nepřesnou mušku.

A pak Kica nadskočil před brankářem, Procházka vypálil od modré, Štůrala neviděl, červené světlo svítilo a domácí se radovali. Bylo to 3:0 a série Vajgaru pomalu ale jistě odplouvala po Otavě.

Její tok se ještě zrychlil, když přidal další branku Řehoř. David Míka zatáhl puk a předložil před branku Řehořovi. Ten asi dvacet čísel před Štůralou zastavil a ztuhl jako socha. Pak konečně vypálil a Štůrala chytil, puk se však vymrštil do vzduchu a Řehoř z voleje dorazil za záda ležícího brankáře. 4:0.

Ve třetí třetině se hosté úplně vytratili, působili skutečně unaveným dojmem a možná litovali, že zápas nebyl odložen, o čemž se před utkáním hodně spekulovalo.

Exhibiční výkon Písku podtrhl další ukázkovou ranou Míka, i když Štůrala se při jeho prudké střele z levé strany tentokrát moc nevyznamenal. 5:0.

Utkání se poté již dohrálo a to pod taktovkou píseckého kotle.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy