Vrchlabí našlo po 13 zápasech přemožitele!

Písečtí hokejisté potvrdili svoji formu z poslední doby a přemohli vedoucí tým tabulky - navíc na jeho ledě! Suverén ligy vyšel bodově naprázdno po dlouhých 13 zápasech a teprve počtvrté v sezoně.
Po bezbrankové první třetině se svěřencům trenérů Rybáčka a Malého povedlo dvakrát překvapit obranu domácích a brankami Jana Řehoře a Josefa Slavíka získat dvoubrankový náskok. V utkání dlouho odpovědným a bojovným výkonem odolávali nejlepšímu útoku soutěže, až v 53. minutě poprvé kapitulovali po střele Musila. Poté již Filip Kubiš, nastoupivší poprvé od půle prosince, znovu exceloval a uchoval pro svůj tým všechny body.
Písek se tak dotáhl na čtvrtý Tábor a na třetí Benátky ztrácí pouhý bod, oba tyto soupeři však mají zápas, resp. dva k dobru.
Doplněno o reportáž ! !
2.liga ČR sk. STŘED, 39. kolo, so 10.2.2007, Elektromont Arena, Vrchlabí
Vrchlabí
Písek
1:2
0:0, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 53. Musil (Kříž, Hruška) - 23. Řehoř (Holec), 36. Slavík(Burkoň).
Písek: Kubiš - Neckář, Burkoň, F. Procházka, M. Procházka, Hauer, Bezouška - Řehoř, Mikeska, Holec - Kašpar, Bican, Kica - Ježek, Filipi, Slavík.
Celkem zaplněná Elektromont Aréna hostila 39. kolo mezi domácím HC Vrchlabí a IHC Písek. Obě mužstva na led nějak výrazně nechvátala, kdežto prvními na ledě byli páni rozhodčí, kteří byli doprovázeni velmi hlučným pískotem domácího hlediště.

První minuta přinesla velkou šanci domácích, když liberecké duo Hruška - Pajič přečíslilo hosty a druhý jmenovaný pálil skrz obránce Hauera. Střela mu ale příliš nesedla, a tak Kubiš bez větších problémů zadržel puk pod svou lapačkou. Tlak domácích narůstal, Kubiš musel vyrukovat proti střele vrchlabského Braniše, kterou jen taktak zastavil před brankovou čarou. Písecký tým osvobodil až ve čtvrté minutě Ježek, který ujel takřka všem, jeho střele ale chybělo trochu štěstíčka, minula totiž horní konstrukci Kučerovy branky. Vrchlabští se chtěli dostat do vedení, své snažení kompenzovali pomocí brejků. Většinou byli proti pozorní písečtí obránci, a tak celkem svižnou hru přerušovala častá zakázaná uvolnění. Hra se otočila a rázem byli nebezpečnější hokejisté od Otavy. Důrazný Ježek uplatnil svou rychlost, jeho vyslaná střela však byla tečována až do ochranné sítě za domácí brankou. Poté Vrchlabí zatlačilo Písecké do obranného pásma, kde je celé dvě minuty drželo. Dlouhý tlak zastavil až hvizd hlavního rozhodčího, který reagoval na ležícího Řehoře. Únik Kicy a Holce řešil Holec střelou, Kučera byl ale proti a zbavil Holce iluzí na vstřelení branky. V druhém brankovišti se blýskl Kubiš, když se vytáhl proti střele Vyskočila tzv. semaforem. První vyloučení si na straně hostů odpykal Holec, proviněn podražením rozjetého Valka. V této přesilovce domácích dvakrát nebezpečně pálil Sedlák, naopak osvobození Písku přineslo vyhození Ježka. Poklidný závěr první části narušil Matějíček, který na útočné modré atakoval Kicu a šel si odsedět dvouminutový trest za hrubost.

Do druhé části vstoupili Písečtí v přesilové hře. Moc se jim do předu nedařilo – jedna akce skončila offsidem, druhá zakázaným uvolněním. Na dvě vteřiny si dokonce Písečtí zahráli přesilovou hru v pěti proti třem, protože se objevilo příliš mnoho vrchlabských hráčů na ledové ploše. Písek se do větší šance nedostal, pouze pokoušel štěstí od modré Hauer, domácí vysvobodilo vyhození Matějíčka. Přece se však hosté dočkali – v čase 22:54 Holec zpoza brány Řehoře, jenž bez váhání střelou příklepem překvapil Kučeru - 0:1. Vrchlabí obdržená branka nepoložila na lopatky, právě naopak, vytvořený tlak domácích hokejistů si vynutil faul píseckého Filipa Procházky. Přesilovka Vrchlabí byla velmi pestrá – Matějíček tvrdou střelou od modré mířil přímo do prázdné branky, teč hokejek nakonec změnila směr puku do ochranné sítě. O minutu později pálil od modré Valko, jeho střela se prudce opřela o levou tyčku Kubišovy branky. Filip Kubiš ve svém brankovišti doslova čaroval, dokázal si doradit v leže s Hruškou, dokonce i s kapitánem Válou. Špatné střídání hostů využil obránce Matějíček, kterého dobruslil a čistě zastavil výborně hrající Holec, jenž z protiútoku ujel a v akci 2 na 2 spolu s Kicou zvolil střelu švihem. Brankář Kučera působil, stejně jako Kubiš, jistým dojmem a nedal Holcovi šanci ani napodruhé. Hra přitvrdila na důrazu, zejména domácí Matějíček vyrukoval na Ježka tzv. stromem, na druhé straně Michal Procházka velmi tvrdě zastavil Kříže. Důraz způsobil i vyloučení na straně hostů, kde si šel odpočinout Mikeska za hákování. V tomto oslabení se opět prosazuje velmi aktivní Holec, který ale tváří v tvář nedokázal vyzrát na připraveného Kučeru. V čase 35:45 Elektromont Aréna zatemněla podruhé. Ze střídačky vyrážející Slavík totiž dostal na hůl odražený puk, který s klidem na hokejce dokázal prosoukat pod Kučerovými betony až do branky – 0:2. Nervozita domácích stoupala a s ní i potyčky na samotném kluzišti. Do konce druhé části trestalo třikrát na straně domácích a jednou na straně hostů.

Třetí fáze zápasu byla hned od první vteřiny velmi dynamická. Domácí hráli velmi důrazně a dohrávali každý sebemenší souboj. První šanci v třetí části na zkorigování výsledku dostali domácí hned ve druhé minutě, když Hauer dostal dvouminutový trest za podražení. V přesilové hře ale nepředvedli to, co by si přáli, naopak se síly na ledě se brzy vyrovnaly po přestupku Poláka, který velmi dlouho společně s kapitánem Válou prosazovali svůj názor u hlavního rozhodčího Stolína. Písečtí mohli ve hře ve čtyřech dokonce zvýšit svůj náskok, nejblíže brance byl Řehoř, který netrefil odkrytou svatyni domácího brankáře. Důraz vrchlabských hokejistů pocítil i Neckář, jenž dlouho ležel u střídačky svého mužstva. Ale i písečtí přitvrdili, konkrétně Filip Procházka, který se proti Hruškovi provinil nedovoleným bráněním. Hosté měli oslabení pod kontrolou, vysvobodit z obranného pásma se podařilo jak Filipimu, tak i Mikeskovi nebo Řehořovi. Verdikt rozhodčího, posílajícího Vyskočila na dvě minuty se vrchlabskému aktérovi vůbec nelíbil a po velké nespokojenosti odešel expísecký Vyskočil předčasně do sprch s vyfasovaným trestem 10 + do konce utkání. Po velké aféře kolem Vyskočila se vrchlabští dočkali prvního šťastného okamžiku tohoto zápasu. V čase 52:24 po akci 2 na 1 dokázal Musil překvapit blafákem brankáře Kubiše. Přihrával mu Kříž, druhou asistenci si připsal Hruška. Tato branka domácí velmi nabudila. Vytvořili si velký tlak za pomoci bouřlivého povzbuzování domácích fanoušků. Písecké hokejisty dostalo do bezpečí zakázané uvolnění z hole Ježka. Vrchlabský Musil dokonce toužil po své druhé brance na tolik, že když mu Kubiš vypíchl puk z hole, v plné rychlosti ho doslova sestřelil, vzápětí však byl atakován Neckářem a oba poslali svá mužstva na poslední dvě minuty do čtyřech. Přesně 75 vteřin před závěrečnou sirénou opustil Kučera své místo v brankovišti a domácí vyrukovali proti Písku v pěti proti čtyřem bez brankáře. Písečtí každý nápor domácích ustáli a vyhodili kotouč přes všechny čáry, a tak závěr utkání přinesl čtyři zakázaná uvolnění hostů a dva oddechové časy. Závěr už žádnou branku nepřinesl, a tak si Písečtí bez Květoně, Kořánka, Veselého a Svobody zaslouženě odvezli z Vrchlabí 3 body.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Jan Rybáček:
Ze zápasu jsem měl obavy. Měl jsem strach, že případná větší porážka se negativně na týmu podepíše. Vždyť na zápas z různých důvodů nejeli – Veselý, Svoboda, Míka, Kořánek, Květoň, Růžička a Műller. Pomoci nám tedy museli junioři – náš Bican a Budějovičtí Slavík a Ježek. Na druhou stranu – my jsme neměli co ztratit, mohli jsme hrát uvolněně. A jako trenér vím, že když mužstvo postihne takovéhle velké oslabení, zbylí hráči se o to více semknou. A to se stalo, kluci bojovali, přežili úvodní drtivý tlak Vrchlabí, pak se hra vyrovnala a ve druhé třtině jsme dali dvě branky. To nejprve Holec objel branku a nahrál mezi kruhy Řehořovi, který krásně vystřelil. Druhá branka padla po nájezdu Pepi Slavíka, puk zapadl do branky i s brankářem, ani jsme nevěděli, že je to gól, ale rozhodčí ukázal na branku a vedli jsme 2:0. Domácí, hrající na čtyři pětky a již s posilami na play-off, jsme tedy dost zaskočili. V poslední části měli domácí nápor, který gradoval, ale dali jen jeden gól, vyrovnat se jim nepovedlo ani při power-play.

Atmosféra zápasu byla vynikající, stejně tak pozápasová atmosféra v kabině, kluci to odmakali a vítězství si plně zaslouží. Velká pochvala patří brankáři Kubišovi, který předvedl několik výborných zákroků a tým výrazně podržel. Chválit musím i ty mladé hráče – Slavík a Ježek hráli skutečně dobře, Bican dobře začal, ale pak trochu nestačil, tak jsem ho stáhnul. A i v obraně se dařilo Bezouškovi.

Takže jsem spokojen, nějaké chyby se objeví, ale naše nadšení je přebilo. Snad se co nejdříve vrátí marodi, já osobně jsem už v pořádku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy