Střelecké závody v Benátkách vyhrál Písek

Gólové hody nabídl divákům souboj třetích Benátek a pátého Písku. O rekordní brankový příděl se oba gólmani, domácí Barek a hostující Pinkas, podělili v základní hrací době stejnou měrou, a protože v prodloužení inkasoval Barek poosmé, dodatečný bod si odvážejí Písečtí. Zatímco Benátky měly ve svém středu autora hattricku Beránka nebo dvougólového Zajíčka, každý gól hostů dosáhl jiný střelec. Po řadě to byli Květoň, Svoboda, Kica, Filipi, Mikeska, Ježek, Veselý a v prodloužení Zbyněk Neckář. Pro Ondřeje Ježka to byla první trefa v prvním zápase za Písek!
Překvapivá výhra Milevska nad Chrudimí odsunula Písek na šesté místo právě za Milevsko.
2.liga ČR sk. STŘED, 36. kolo, st 31.1.2007
Benátky
Písek
7:8p
2:3, 4:2, 1:2 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. Beránek (Kounovský, M. Krupka), 9. Štrach (Jaroš), 26. Beránek (Štrach, Jaroš), 28. Mařík (Kocman), 32. Zajíček (Vrzal), 38. Zajíček (Kocman, Mařík), 53. Beránek (Kaulfus) - 3. Květoň (Mikeska), 11. J. Svoboda (Řehoř, Filipi), 19. Kica (Filipi), 33. Filipi (Řehoř), 38. Mikeska (Filipi, Burkoň), 49. Ježek (Řehoř, Míka), 51. Veselý (Řehoř, Ježek), 64. Neckář (Veselý, Filipi).

Rozhodčí: Neťuka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 5:8 (navíc Mařík 10 min. OT). Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 300.

Benátky: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Beránek, Klaban, Holý, Kaulfus, Štrach - Zajíček, Mařík, Kocman - M. Krupka, L. Krupka, Jaroš - Kounovský, Skořepa, Kristek - T. Kadeřábek, J. Kadeřábek, Oulík
Písek: Pinkas - Neckář, Burkoň, Hauer, F. Procházka, Veselý, J. Svoboda - Míka, Ježek, Řehoř - Holec, Mikeska, Květoň - Kašpar, Kica, Filipi
Utkání začalo ve svižném tempu a bezbrankový stav nevydržel ani dvě minuty. Ondřej Mikeska přenechal puk Tomáši Květoňovi. Ten skryl svoji střelu švihem za jednoho z benáteckých obránců a Barkovi prosvištěl puk pod vyrážečkou. Úvodní gól hostů ale Benátky v žádném případě nezaskočil, ba co víc, zanedlouho šly do vedení. V čase 4:44 se poprvé prosadila čerstvá posila v modročervených dresech, Milan Beránek. O čtyři minuty později dělovkou od modré čáry skóroval Petr Štrach a již tradičně měl ze svého gólu neskrývanou radost. V polovině první třetiny dostal za držení dvouminutový trest Petr Klaban a Písečtí bleskově trestali. Ještě v téže minutě rozvlnil síť za Barkovými zády obránce Jiří Svoboda.

Petra Štracha i přes vstřelenou branku domácí trenér v první přestávce pochválit nemohl. Minutu a půl před koncem, v době kdy Písku končila přesilovka, od modré zblízka nastřelil pouze holenní chrániče Milana Filipiho, ten puk poslal na Petra Kicu, který zrovna naskakoval na led z trestné lavice. Petr Kica sólový nájezd zakončil mezi Barkovy betony a do šaten se šlo za stavu 2:3.

Benátečtí hokejisté nikoho nenechali na pochybách, že se s nepříznivým stavem nesmíří. Jejich tlak vygradoval do gólové podoby po pěti minutách druhého dějství. V přesilovce přidal svůj druhý gól exvrchlabský Milan Beránek. Po dvou minutách strhnul vedení na stranu Benátek v přesilovce pět na tři Martin Mařík. Svoji střeleckou pověst si nechtěl pokazit ani Lukáš Zajíček. Po skvostné kombinaci zakončoval do prázdné poloviny Pinkasovy klece. Pochvalu zaslouží i Milan Vrzal, který pro Zajíčka křížnou přihrávkou gól vymyslel. Již tradičně si benátecký navrátilec připravil pro diváky s celým svým útokem zajímavou oslavu, tentokrát ve stylu křováckých tanců. Domácím ale dvoubrankový náskok dlouho nevydržel, příliš je ukolébal a doplatili na svůj malý důraz před Barkovým brankovištěm. Po střele Petra Kicy nadvakrát překonal bezmocného gólmana Milan Filipi, suverénně nejlepší hráč hostů v zápase. Svoje kanadské bodování si vylepšil pěti body (1+4). Na začátku 38. minuty bylo potřetí srovnáno. Martin Barek si vybral slabší chvilku a z rohu kluziště rozehrál přímo na čepel hokejky Ondřeje Mikesky. Jeho prudkou střelu nedokázal domácí brankář zlikvidovat ani skočenou rybičkou. Do kabin se však šlo veseleji domácím. Lukáš Zajíček naposledy zvrátil vedení na stranu Benátek.

Poslední dějství se neslo v duchu neutuchající písecké vůle vyrovnat utkání. To se podařilo po necelých devíti minutách hry. Po krásné kombinaci Míky a Řehoře uklidil puk do odkryté brány ve svém prvním zápase za písecké "áčko" Ondřej Ježek. Plán na vyrovnání píseckým vyšel dokonale a v 51. přidal dokonce vedoucí gól obránce Martin Veselý. V tu chvíli to vypadalo, že Benátky budou jen stěží hledat recept na výborně takticky hrající Písek. Ale přece jen se to povedlo. Více než vydařený zápas korunoval hattrickem Milan Beránek. Je to vůbec první hráč, paradoxně obránce, kterému se v letošní sezóně v benáteckých barvách podařilo vstřelit tři góly v jednom zápase. Po zbytek třetí třetiny byli o trochu aktivnější domácí, kteří body v žádném případě nechtěli dělit. Všechny šance vyšly naprázdno a tak zápas dospěl do prodloužení.

Ve druhé minutě prodloužení za vlastní brankou předvedl zbytečný zákrok vysokou holí Martin Mařík a poslal tak své mužstvo do tří. To se v prodloužení rovná téměř hokejové sebevraždě. Sedm vteřin před návratem potrestaného útočníka ukončil zápas střelou přes ležícího Barka obránce Zbyněk Neckář. Písek si tak ze vzájemného střetnutí odváží o jeden bod více.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek):
"Třikrát jsme vedli, ale nedokázali jsme hrát zodpovědně dozadu a to byl kámen úrazu. Byla tam nedisciplinovanost v bránění a nechali jsme soupeře dostat se do šancí. Musím říct, že Písek to v koncovce zahrál vždy dobře a byl téměř stoprocentní. My jsme měli dvoubrankové vedení, potom jsme 6:5 vedli. To už jsme měli dotáhnout do konce. Nakonec v prodloužení Mařík udělal zbytečný faul za brankou a poslal nás do tří. To nejspíš rozhodlo, že zápas neskončil remízou."

Jan Rybáček (trenér Písku): "Já bych ten zápas nazval hokejovou přestřelkou. My jsme samozřejmě rádi, že jsme dokázali vyhrát v prodloužení. Byl to infarktový zápas a je to pro nás určitá vzpruha do dalších bojů. My jsme v určitých fázích hráli to utkání velmi slušně, pak jsme ale zase kupili chyby, ze kterých jsme dostávali góly. Jsme moc rádi, že jsme to dokazali dotáhnout do vítězného konce. My jsme si řekli, že půjdem zápas od zápasu a v každém budem dělat vše pro to abychom vyhráli a dnes se nám to povedlo. Hráčům bych chtěl poděkovat, vážím si jejich bojovnosti, které v posledních zápasech prokázali."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy