Na písecké branky Boleslav odpovědět uměla

Ani v osmém domácím zápase se hráčům Písku nepovedlo střelit více než dvě branky. Právě střelecká nemohoucnost, kvalitní defenzíva hostů a výborný výkon brankáře Šindeláře rozhodly o dělbě bodů. Ale i Mladá Boleslav se do šance dostat uměla a hrála s domácími vyrovnanou partii. V utkání, ve kterém nerozhodlo ani prodloužení, skórovali za domácí Jiří Jelen a Štěpán Hřebejk, za hosty junior Krupka a Vála. Jsme poměrně spokojeni i s bodem, shodli se představitelé obou dvou celků po zápase. Písek má tak stále dvoubodovou ztrátu na třináctý Havířov, Boleslav zůstává sedmá.
1.liga ČR, 15. kolo, st 5.11.2003
Písek
Mladá Boleslav
2:2
1:1, 1:1, 0:0 - 0:0
Branky: 2. Jelen (Šmátrala, Nedorost), 25. Hřebejk (Škoda, Vokatý) - 2. Krupka (Kristek, Toužimský), 35. Vála (Král, Kadlec). Rozhodčí: Machačný - Dongres, Kantořík. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 750.
Písek: Špiler - Všetečka, Svoboda - Kotaška, Štrach - Vokatý, Neckář - Brož, Šimek, Míka - Jelen, Šmátrala, Nedorost - Květoň, Škoda, Hřebejk - Štefan, Kubeš, Mácha.
Mladá Boleslav: Šindelář - Vála, Vyskočil - Toužimský, Holý - Pazdera, Kříž (21. Zeman) - Kadlec, Král, Slanec (41. Žák) - Metlička, Oliverius, Skořepa (41. Postl) - Kristek, Sirotek, Krupka.
Poprvé se hokejovou halou v Písku ozývaly hlasité pokyny nového trenéra Milana Mazance. Spolu s kolegou Baďoučkem se v zápase s Mladou Boleslaví představili na trenérské lavičce místním divákům. A úvod si nemohli přát lepší. Při vůbec prvním střídání druhé lajny zavezl puk do pásma Nedorost, důrazný Šmátrala odzbrojil váhajícího beka a kapitán Jelen po jeho pasu prostřelil Šindeláře pod pravou rukou. 1:0.

Stále však ještě běžela druhá minuta a nedůraz "budějovického" útoku Hřebejk-Škoda-Květoň potrestal odebráním puku Kristek a následnou střelou Krupka. Oba brankáři tak kapitulovali, aniž by se předtím dotkli kotouče. 1:1.

„Je velká škoda, že jsme nedokázali lépe zúročit ten první gól, že jsme si ze začátku nevytvořili trvalejší tlak a nechali soupeře tak brzy vyrovnat“, litoval po utkání domácí trenér Václav Baďouček.

První třetina byla na šance nejbohatší, oba dva týmy v ní předvedly nejlepší hokej. V 7. minutě zahrozil opět junior Krupka, který předtím dal svůj premiérový gól v první lize. Ale teď nedal a stačil rychlý pas obránce a na Šindeláře mířil osamocený Nedorost. Útočník se však utopil v kličkách.

Písek začínal mít převahu, jeho šance volaly po gólu častokrát. Radovat se mohl Škoda, Šimek, hlavně ale Jelen. Dnes nejlepší hráč domácích měl po průniku Brože otevřenou prázdnou bránu, stál jen malinko v úhlu. Přesto trefil výborně a puk směřoval do sítě. Následný zákrok Šindeláře pak patří do kategorie neuvěřitelný či nadlidský. Skokem sezóny zmařil druhou domácí radost.

I Špiler Písek podržel, za hlavu se držel ve 12. minutě hned dvakrát Skořepa, promáchnutí těsně před bránou ho stálo zápis v listině střelců.

V první třetině se Písek na rozdíl od předchozích zápasů nebál puk podržet, jistě ho vyvážel z vlastní třetiny a hráči se dokázali individuálně prosadit. To potvrdil třeba v 17. minutě Mácha, gól však nedal. Poslední možnost úvodní třetiny měl po zaváhání Štracha Král, za záda Špilera ale neprošla ani dorážka Kadlece.

Nástup do druhé fáze hry měli lepší hosté, získali si mírnou územní převahu, nebezpečnější však byli Písečtí. Jelen byl ještě neúspěšný, Hřebejk trefil v 25. minutě přesně. Po zadovce Škody chytře po ledě zakončil rychlý útok mladíků z Budějovic. 2:1.

Režii druhé třetiny pak převzala Mladá Boleslav. Přežila několik šancí Písku, které následovaly hned po gólu, a sama začala hrozit. V 8. minutě spálil možnost Sirotek, gólem zaváněla i střela Pazdery od modré, přečíslení zakončované Oliveriusem…

Účet utkání uzavřela ale až 35. minuta. Při přesilovce hostů, za katrem seděl Vokatý, prošla do brány Písku nenápadná střela Vály od modré. Ta se vyhnula klubku hráčů i Špilerovým betonům a rozhodla o dělbě bodů.

Písek zakončoval třetinu v křeči, na samotném konci hrál dvě za sebou následující přesilovky během nichž vůbec nevystřelil na branku, vyvrcholením bylo Hřebejkovo zakopnutí a ztráta puku při zakládání útoku, Oliverius však lehce nabytý puk nepřesnou střelou lehce pozbyl.

Třetí třetina se již hrála převážně v duchu hlavně neudělat chybu. Otevřel ji nebezpečnou střelou v 5. minutě Brož, uzavřel v posledních sekundách Kubeš, který svou bombou mohl odpoutat Písek za dna tabulky. Domácí trenéři stáhli hru na tři pětky, dlouho si však žádný z týmů nemohl vypracovat větší šanci.

Ta největší přišla v 57. minutě. Na modré chybuje Pazdera, do úniku se dostává jeden z nejzkušenějších domácích hráčů David Míka. Tísněn dojíždějícími beky vystřihne parádní blafák, sám pak nechce věřit tomu, že gól nepadl. Šindelář totiž předvedl druhý ze svých fantastických zákroků a střelu schoval v lapačce. Malý brankář puky často vyrážel jen před sebe, padaly mu z rukavice, v kritických chvílích však svůj tým podržel.

Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, zápas skončil dělbou bodů, domácí neprohráli potřetí za sebou, hosté nesklápěli hlavy dokonce již čtyřikrát.

Ohlasy trenérů

Stanislav Berger (manažer Mladé Boleslavi):
Byl to pro nás těžký zápas, domácí byli po trenérské výměně jinak motivovaní, chtěli se doma předvést, každý hráč hrál na hranici svých možností. Navíc tu bylo mnoho hráčů z Budějovic, bylo to těžké utkání. Písek dobře bránil ve středním pásmu, hra proto nebyla zrovna plynulá a urovnaná. Konečný výsledek asi odpovídá poměru sil na hřišti. My jsme měli v první třetině několik jasných šancí, možná kdybychom je dali, tak se to utkání mohlo vyvíjet jinak. Nedali jsme je a teď jsme rádi za bod.

Václav Baďouček (trenér Písku):
První třetina byla hodně nervózní, na hráčích byla vidět nervozita, dlouho nehráli doma a někdy víc chtěli než bylo zdrávo. Nesouhlasil bych s kolegou z Boleslavi, my jsme měli šancí víc než hosté a byla škoda, že tam žádná třeba za stavu 2:1 nespadla. Hosté dnes hráli dobrá oslabení, špatně jsme se prosazovali v přesilovkách. Nechtěl bych nikoho vyzvedávat, my nyní potřebujeme hrát jako tým, když bude hrát dobře tým, bude hrát dobře každý.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy