Písek propadl v koncovce, popáté prohrál

Plno šancí a kvalitní výkony brankářů na obě strany přineslo střetnutí 8. kola mezi celky Písku a Kolína. Radostněji z něj nakonec vyšli hosté, kteří po celý zápas trpělivě čekali na chyby mladých obranných řad domácích, což jim nakonec vyneslo důležité tři body z cizího ledu. Po bezbrankové první třetině se domácí tým dostal rychle do vedení díky trefě Holce, začal hosty přehrávat, ale veškerá další snaha přišla nadlouho vniveč. Po dvou gólech v Pinkasově kleci se Písečtí nevzdali a přece jen vyrovnali při dvojnásobné přesilovce z hole Jana Řehoře, ale záhy kapitulovali potřetí a jejich hru ovládla křeč, která takřka celou třetí třetinu pomáhala hostům z Kolína ubránit těsný výsledek. Písečtí tak výborný výkon i výsledek z J. Hradec nepotvrdili a propadli se na sedmé místo v tabulce.
2.liga ČR sk. STŘED, 8. kolo, so 7.10.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
2:3
0:0, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 22. Holec (F. Procházka, Neckář), 41. Řehoř (Květoň, Kořánek) - 29. J. Malý (Řípa, Nedbal), 37. Adamec (Nedbal), 44. Řípa (J. Malý).
Vyloučení: 9:11.
Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 290.
Písek: Pinkas - Neckář, Procházka F., Burkoň, Oranský, Veselý, Svoboda - Pošmourný, Míka, Řehoř - Kořánek, Mikeska, Květoň - Kica, Kašpar, Holec - Müller
Kolín: T. Malý - Nedbal, Morkes, Florian, Vantura, From, Červa - Kubišta, Adamec, Skokan – J. Malý, Nekvasil, Řípa - Pomichálek, Kubát, Luštinec
Utkání začalo tradičním brzkým vyloučením píseckého hráče, za podražení si šel k časoměřičům sednout Neckář. A protože si to po minutě svobody zopakoval, dostali Kozlové hned na úvod pořádný prostor k zaklimatizování se na píseckém ledě. Střelecky to však vyjádřit nedokázali, spíše to mohlo dopadnout naopak, ale Holec svůj únik do gólového cíle nedovedl. Stejně se vedlo i Květoňovi, který si vylámal zuby na umění Tomáše Malého v kolínské brance. Hosté předvedli pohlednou akci v 8. minutě, místo puku však nakonec skončil v brance domácích zakončující Mokres. Domácí měli poté více ze hry, častěji ohrožovali gólmana soupeře, ale úvodní branka ne a ne přijít. Velmi blízko k ní bylo ale i na druhé straně, poté co se Neckář nechal obehrát ve středním pásmu a jen mohl přihlížet, jak Pinkas s přehledem vyřešil následný sólový nájezd. Nakonec třetiny stavem nehnula ani rána Svobody od modré z 20. minuty, která jen bolestivě trefila hostujícího obránce Vanturu.

Do druhé třetiny nastartovaly přesilovky naopak domácí tým, který nejprve krátkou dvojnásobnou přesilovkou pohrdl, ale dohrávanou situaci pěti na čtyři již proměnil. Písecký třetí útok mladíků to před Malým pořádně roztočil a Holec mohl poslat opomenutý puk poprvé do odkryté hostující svatyně. Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat, ale Písečtí buď doplatili na nepřesnou koncovku, nebo se dalšímu navyšování stavu rázně postavil dobře chytající Malý. Zlikvidoval dvě šance Pošmournému i Květoňovi, střela Burkoně už už vjížděla pomalu do branky, Malý se ale stačil otočit a puk holí odpálit. Pro domácí to byla jasně nejlepší pasáž utkání, jen druhý uklidňující gól nepřišel. Kolínští se postupem času vzchopili a přebrali iniciativu. Nejprve ujel Adamec, ale Pinkas si prostor mezi betony pohlídal, o minutu později se již ale hosté radovali – domácí znovu propadli na vlastní modré, kapitán Kozlů Josef Malý přebruslil obránce a nad padajícím Pinkasem zavěsil.

Strhující představení plné šancí pokračovalo zase v pásmu hostů, ale Květoň ani Holec střelou z mezikruží neuspěli, druhý jmenovaný poté přidal i pěknou samostatnou akci, ale nic z toho Malého nezaskočilo. Kolínští nezůstávali s útočením také pozadu, skvěle přenesli hru a Lukáš Skokan jel na Pinkase znovu sám, ale ani on neuspěl. Po sporném Květoňově zákroku poslal rozhodčí domácí do tří a Kolínským nabídl výhodu, kterou s díky přijali – Nedbal vypálil od modré a Adamec tečí jeho střely trochu šťastně překonal Pinkase. Mohlo být domácím ještě hůř, hned po buly se prodral k brance s pukem na holi Řípa, ale Pinkas svůj tým tentokrát podržel. Na závěr třetiny se o poslední vzrušení postaral Kica, který Malému notně svou aktivitou zavařil, přetlačovanou u tyčky osm vteřin před druhou přestávkou nakonec vyhrál brankář, jen ale za cenu současného vyloučení Adamce a Mokrese.

Třetí dějství zahájili domácí tedy dvounásobnou přesilovkou, kterou ukončil po 50ti vteřinách přesnou trefou na modré operující střelec Řehoř. Uspokojení z vyrovnání ale nevydrželo Píseckým dlouho, za tři minuty totiž z nepřehledné situace napálil puk do brány Řípa. Když už to vypadalo, že osamocený Pinkas brankoviště před dvěma dorážejícími útočníky uhájí, vyletěly ruce hostí nad hlavu... Přestože poté měli domácí přes 16 minut na zkorigování výsledku, stav se již nepohnul. Na hokejky domácích se vkradla nervozita, puk domácí borce najednou neposlouchal a šancí bylo na obou stranách najednou poskrovnu. K vážnějšímu ohrožení branky Malého došlo jen při vyloučení Kubáta, Mikeska ale Řípův kousek nenapodobil a Květoň ve vyložené pozici ani nevystřelil...

Ohlasy trenérů

Komentáře trenérů přineseme v samostatném článku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy