Klopýtající Písek si na Vajgaru spravil chuť

Jako na houpačce si mohou připadat písečtí hokejisté. Nejprve propadák ve Vrchlabí a následně potupení rovněž velmi silného soupeře - Vajgaru Jindřichův Hradec. Ten se na domácím kluzišti nezmohl ani na jediný úspěšný zásah, brankář Michal Pinkas tak vychytal svou první nulu v sezóně. Úspěšnými střelci hostů jsou David Míka, Miroslav Holec a Jan Řehoř. Doufejme tedy, že výpadek v minulém zápase byl jen ojedinělou záležitostí a písečtí hráči si již vzpomněli, že jeden čas hrávali stabilně první ligu a boj o ní vůbec nevzdávají, ba naopak.
2.liga ČR sk. STŘED, 7. kolo, st 4.10.2006
Jindřichův Hradec
Písek
0:3
0:2, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 3.Míka (Oranský), 16. Holec (Kašpar), 54. Řehoř.
Rozhodčí: Vampola - Klouda, Křivohlavý.
Vyloučení: 7:7, navíc Pech a Chmel (oba JHR) 10 min. OT.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:1.
Diváci: 450.
Jindřichův Hradec: Štůrala - Vachulka, Skaloš, Pech, Chmel, Picka, Baran - Korbela, Kašpárek, Dvořák, Cmunt R., Mikš, Haring, Cmunt J., Beránek, Mazanec, Šulčík, Fertál, Koláček, Ištvánik.
Písek: Pinkas - Neckář, Veselý, Burkoň, Oranský, Procházka F.,Svoboda - Kořánek, Kašpar, Řehoř, Kica, Květoň, Mikeska, Míka, Pošmourný, Holec.
Vstup do utkání mohl být lepší pro domácí, protože hned po 17 vteřinách zahájili první přesilovku, která se jim však vůbec nepovedla. Jedinou pěknou střelu vyslal na Pinkase Jaroslav Korbela. V samotném závěru početní výhody hosté vyhodili, Josef Vachulka vracející se pro puk se srazil s jedním z čárových a cesta ke Štůralově brance se tak otevřela pro Davida Míku a ten střelou do levého růžku otevřel skóre - 0:1. V 6. minutě mohl Vajgar vyrovnat, ale jak střela Korbely, tak i následná dorážka Jozefa Haringa si cestu za Pinkasova záda nenašla. V 9. minutě vystrašil ránou z dálky Štůralu Burkoň. Vzápětí si domácí zahráli další přesilovou hru, ale kromě aktivního Haringa píseckou branku nikdo neohrozil. V samotném závěru této početní výhody kotouč skončil za Pinkasem v brance, avšak jediný, kdo gól neviděl byl hlavní rozhodčí Vampola. Ve 12. minutě se po nahození na píseckou branku chystal k dorážce David Mikš, ale byl nedovoleně zastaven píseckou obranou. Avšak ani tato přesilovka k vyrovnání nevedla. Tutovku spálil Korbela, když nedokázal přehodit ležícího a bezmocného Pinkase. O minutu později totálně propadla domácí obrana a Miroslav Holec měl spoustu času k objetí branky včetně ležícího Tomáše Štůraly a k pohodlnému zakončení - 0:2. Až v poslední minutě úvodního dějství se osmělili domácí, když na Pinkase vystřelili Jiří Cmunt a v poslední vteřině i Petr Šulčík.

Vajgar měl v úvodu prostřední třetiny možnost další přesilovky, Michal Ištvánik trefil jen Pinkasovo rameno a Josef Vachulka svou střelou od modré nikoho nepřekvapil. Naopak na druhé straně se hosté řítili do přečíslení dvou proti jednomu a tato akce skončila faulem Petra Šulčíka. Ve 26. minutě spálil další svou tutovku Michal Ištvánik. V této fázi utkání byl Vajgar Písku vyrovnaným soupeřem a začala přehlídka spálených šancí. Jozef Haring pálil z úhlu, Jiří Cmunt šikovně tečoval těsně mimo branku a i jeho mladší bratr Roman recept na Pinkase nenašel. Ve 32. minutě to mohlo být už o tři branky, když střelu Tomáše Květoně Štůrala vytěsnil jen s vypětím všech sil. Miroslav Holec vzápětí hodně nad. O dvě minuty později jel jeden na jednoho Pošmourný, ale akce vyzněla do ztracena. Tři minuty před druhou sirénou zaváhala jinak spolehlivá obrana hostů a Michal Ištvánik spálil svou dnes již třetí gólovou šanci. V minutě 39. vyslal jedovatou střelu z kruhu Míka.

Ex-vajgarský Jan Řehoř trefil ve 43. minutě boční síť. O dvě minuty později upaloval sám na Pinkase Jaroslav Korbela, ale svůj brejk v branku neproměnil. O pár okamžiků později netrefil Haring prakticky prázdnou branku. Ve 46. minutě hrál Vajgar další přesilovku, ale se stejným efektem jako ty předešlé. V 54. minutě přišla studená sprcha. Jan Řehoř nahodil puk směrem na branku Vajgaru. Kotouč se odrazil od domácích beků a skončil nešťastné v brance - 0:3. Hosté byli pánem kluziště a převahu korunoval další velkou šancí hostující Kica. O pár vteřin později střílel vedle Kořánek. Domácí už nedokázali udržet nervy na uzdě a během krátké doby vyfasovali Pech s Chmelem desetiminutové tresty. Dlouhou dvojnásobnou přesilovku borci od Otavy nevyužili, i když dva pokusy Kašpara k zahození rozhodně nebyly. O čestný úspěch Vajgaru se v posledních vteřinách pokoušel Adam Kašpárek, ale ani on nedokázal smazat nulu na ukazateli. Vajgar již 92 minut nedokázal vstřelit branku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy