Písečtí střelci? Růžička a Kreuzman!!!

I když příprava již pomalu finišuje a start sezóny se nezadržitelně blíží, Písek stále nekončí s hledáním nových posil. Názorně to ukázal zápas s Benátkami, které pokořil dvěma brankami junior Tomáš Růžička a jedním překvapivé jméno v sestavě - veterán Jaroslav Kreuzman! Že se ale dá spolehnout i na staré tváře ukázal závěrečnou brankou utkání Květoň. Po nezdařeném zápase s Vajgarem si náladu spravil Michal Pinkas, který svým čistým kontem dokázal všem pochybovačům, jak že je na sezónu připraven. Benátky, které mají početnou marodku, nedokázaly vzdorovat a pokračují v nemastných výkonech. Písek čeká již jen jedno přípravné utkání a poté vzhůru za dobrodružstvím!
přípravné zápasy A-týmu, přát., st 6.9.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Benátky
4:0
1:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 3. Růžička (Hauer), 38. Kreuzman (Svoboda, Kořánek), 43. Růžička (Kreuzman), 59. Květoň (Mikeska).
Vyloučení: 9:7.
Využití: 3:0.
Diváci: 150.
Písek: Pinkas - Veselý, Svoboda, Burkoň, Oranský, M. Procházka, F. Procházka, Hauer, Klas - Kořánek, Maroušek, Kreuzman - Květoň, Mikeska, Řehoř - Růžička, Kašpar, Holec - Muller, Jungbauer, Pošmourný.
Benátky: Barek (Váňa) - Klouček, Pešek, Vrzal, Ton, Holý, Gajda - Kocman, Skořepa, Jakeš, Kristek, Mařík, Oulík, Kučera, Šebor, Kratochvíl, Kadeřábek.
Písek začal velmi zhurta a Barek měl brzy o své čisté konto strach. Toho ho však zbavil již ve třetí minutě juniorský útočník Tomáš Růžička, který naskočil do utkání mezi Kašparem a Holcem místo zraněného Kicy. A jak dokumentovala nejenom tato branka, šlo mu to výborně. 1:0.

Hned vzápětí mohl sice odpovědět Jiří Jakeš, ale Pinkas měl svůj den. To hosté poznali i při své přesilovce pěti proti třem, kdy marně obléhali domácí branku. Svoboda a Burkoň, kteří v té chvíli okupovali trestnou lavici, sledovali hlavně výborné obranné zákroky Kašpara a Holce, které přiváděly rozehrávajícího beka hostů Vrzala k zoufalství. Ten se dvakrát neúspěšně snažil puk na modré alespoň nahrát a svou marnou snahou jen dokumentoval fakt, že Benátky začátek zápasu trochu zaspaly.

Další pěknou věc si Pinkas schoval na 11. minutu, kdy máchal lapačkou nad hlavou tak dlouho, dokud do ní nepolapil do branky mířící puk vyslaný Skořepou. Ale že budík na benátské střídačce už opravdu zazvonil, potvrdil o dvě minuty později nájezd Kadeřábka, hráče, který se neprosadil do kádru Mladé Boleslavi a nyní úřaduje u Jizery. Písek odpovídal taktéž nebezpečnými střelami Kašpara nebo Mikesky, ovšem Barek dokazoval, že není žádné ořezávátko.

Benátky začaly druhou třetinu tak, jak skončily tu předchozí – velkou aktivitu doplňoval kvalitní pohyb. A když se k tomu přidala šikovná hokejka, měl Písek problémy. Ty největší při dvojšanci Kocmana. Ten nejprve napálil břevno. O několik okamžiků později mu spoluhráč Mařík předložil puk podruhé a Kocmanovi zbývalo vyřešit jednoduchou rovnici – prázdná branka a puk. Důležitým činitelem však byl jeden z píseckých beků, který benátskému útočníkovi držel hůl a bez té se tato víceméně jednoduchá rovnice vyřešit nedá.

Ve druhé třetině však prořídlé domácí tribuny zbystřily pokaždé, co se k puku dostal hráč s číslem 55 a jmenovkou Kubeš. Bývalý harcovník Plzně a Kadaně Jaroslav Kreuzman se vůbec poprvé představil v žlutomodrém dresu a ukázal, že i přes svůj pokročilý věk má co nabídnout a může se stát oporou. Zvláště pokud bude předvádět podobné kousky jako v 38. minutě, kdy spolu s Kořánkem a Marouškem totálně rozebral při přesilovce bránící čtyřku a právě sám zavěsil. 2:0. Velké chvíle bránícího levého křídla Kreuzmana pokračovaly i po druhé přestávce. Ve 43. minutě namazal dalšímu hrdinovi utkání – Tomáši Růžičkovi a ten pojistil vedení. 3:0.

Písek ve třetí třetině hodně míchal sestavou a do hry zapojil všechny hráče. Není proto divu, že kombinačních akcí se urodilo již pomálu a tak bylo zase na Pinkasovi, aby bránil svůj čistý štít. A Pinkas se činil a rozhodně neusnadnil domácím trenérům výběr brankářské jedničky. Do šance vložil hůl Kristkovi, poradil si se samostatným nájezdem Šebora, Kučera napálil svůj pokus mimo, stejný hráč pak podobně zakončil nájezd dvou na jednoho...

A tak tečku za utkáním udělal Písek, konkrétně Květoň. Krásnou kličkou v 58. minutě nachytal Barka na švestkách a výsledek uzavřel na příjemných 4:0 pro domácí.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Karel Slabý :
Teď jsme mluvili s Láďou Koldou a on říkal, že jim chyběli asi tři nebo čtyři hráči, takže to nebyly Benátky v plné síle, ale jinak musim říct, že nám to docela šlo. Měli jsme sice úseky lepší a úseky horší, hráči si toho jsou ale vědomi a my jim to stále připomínáme, že jakákoliv nepozornost by se mohla v mistráku nevyplatit... Měli jsme i štěstí - soupeř měl několik tyček. My jsme dali šanci všem, některé jsme naopak nechali odpočívat. Hrozně špatně se hráčům dýchalo, protože vzduch je hodně teplý a poté je špatný i led a je to náročné na kondici. Výsledek dobrý, hra místy horší, místy ale zase hodně dobrá.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy