S Vajgarem tentokrát zcela vyrovnaně

Na rozdíl od pátečního duelu vstoupili Písečtí do utkání v Jindřichově Hradci více koncentrováni a nedovolili soupeři vstřelit v první části úvodní branku. Na tu se tak muselo čekat až do 22. minuty a byl to právě tým trenérů Šperla a Slabého, kdo se ujal vedení. Zasloužil se o ni druhý útok v čele s Tomášem Květoněm, autorem jediného střeleckého úspěchu Písku. Domácí Vajgar dokázal vyrovnat až v 52. minutě z hole Cmunta, a protože to bylo vše i z jeho strany, rozešli se tentokrát oba rivalové smírně 1:1.
Poprvé se letos v píseckém dresu objevil navrátilec, obránce Tomáš Burkoň, který minulou sezonu strávil v prvoligové Kometě Brno.
přípravné zápasy A-týmu, přát., po 28.8.2006
Jindřichův Hradec
Písek
1:1
0:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 52. J. Cmunt (bez asistence) - 22. Květoň (Řehoř, Mikeska).
Rozhodčí: Lacina - Polonyi, Kreuzer.
Vyloučení: 8:9.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 150.
Jindřichův Hradec: Jágr - Vachulka, Hanzl, Chmel, Pech, Baran, Picka, Koláček - Ištvánik, Cmunt R., Dvořák, Haring, Cmunt J., Šulčík, Fertál, Novotný, Korbela, Stach, Mazanec
Písek: Pinkas - Hauer, Veselý, Burkoň, Procházka M., Procházka F., Svoboda, Klas - Kořánek, Míka, Maroušek, Řehoř, Mikeska, Květoň, Kica, Kašpar, Holec, Müller, Jungbauer, Stropnický
Oba soupeři vstoupili do utkání vlažně, první střelou na branku se prezentoval ve třetí minutě domácí Vachulka. O minutu později musel zasahovat Jágr, když Tomáš Burkoň nebezpečně pálil po ledě. V 6. minutě začala první písecká přesilovka, během které měl dvě obrovské šance Maroušek. První střelu zlikvidoval bravurně Jágr a druhá střela rozezvučela horní tyč domácí svatyně. V 9. minutě zahrozili domácí, když Marek Dvořák našel v brejku 2 na 1 Romana Cmunta, avšak jeho teč minula Pinkasovu branku. O pár okamžiků později trefil rameno píseckého gólmana Michal Picka. I v 11. minutě domácí faulovali a Písek zamkl Vajgar do jejich vlastní třetiny. Slušné šance postupně měli Martin Veselý, Tomáš Květoň a jeho jmenovec Burkoň. Vajgar si zahrál přesilovku až v 16. minutě. V jejím úvodu přišel o puk domácí Vladimír Novotný a Květoň mohl sám na Jágra, ale mladý hradecký gólman se překonat nenechal. Zbytek přesilovky domácím také moc nevyšel. V 18. minutě střílel Chmel. Samotný závěr třetiny měli borci ve žlutých dresech další přesilovku, ale ta skončila skoro stejně jako ta první.

Necelé dvě minuty po zahájení prostředního dějství přišli domácí beci o kotouč a zcela volný Tomáš Květoň nedal Jágrovi šanci – 0:1. Hosté po vstřelené brance očividně ožili a vypracovali si několik šancí. Na druhé straně se blýskl veterán Novotný, když si dokázal položit Pinkase, ale kotouč do branky nepropasíroval. Stejný hráč dostal ve 25. minutě pěknou přihrávku zpoza branky od Jaroslava Korbely, ale i tentokrát se Pinkas vytáhl. Poté během 13 vteřin faulovali dva domácí hokejisté a Písek tak dostal předlouhou dvojnásobnou přesilovku. Domácí byli pod velkým tlakem, ale neinkasovali. Hodně blízko k tomu měl Lukáš Hauer, když bombou sestřelil Jágra do masky. Ve 28. minutě si přesilovku zahrál i Vajgar, ale jako bylo dnes tradicí se nic kloudného nedělo. V minutě 31. se před Pinkase prodral Tomáš Fertál, ale ani on vyrovnat nedokázal. O minutu později z úhlu pálil Roman Cmunt a z pádu opět Tomáš Fertál, jehož polostřela skončila jen o pár centimetrů mimo. Ve 36. minutě se zblízka neprosadil Jozef Haring. O minutu později domácí zabrali a před Pinkasem se o skórování snažili hned 3 domácí borci. Kotouč nakonec i v brance skončil, ale dle rozhodnutí hlavního Laciny byla branka docílena nohou. Dvě minuty před druhou sirénou hodně mimo pálil Jan Řehoř. Jeho spoluhráč David Míka svou velkou šanci ve vlastním oslabení také v gól nepřetavil.

Jaroslav Korbela se v souboji 1 na 1 nedokázal probít k zakončení. Ve 45. minutě se do přečíslení dostali hostující Květoň a Řehoř, ale puk trefil jen boční síť. Vladimír Novotný si ve 46. minutě připsal další spálenou šanci. O 3 minuty později si i Vajgar zahrál dlouhou přesilovku 5 na 3. Vajgar šance i tlak měl, ale hosté se s vypětím sil dokázali ubránit, hlavně díky Michalu Pinkasovi. Vyrovnáno bylo na sklonku 52. minuty. Petr Šulčík našel Jiřího Cmunta a ten pokořil Pinkase – 1:1. O minutu později měli další přesilovku hosté, během které však ohrozil Jágra jen Tomáš Burkoň dělovkou od modré. V 56. minutě nedosáhl na nekrytý kotouč Jaroslav Korbela a nedoklepl jej do odkryté branky. Hned na druhé straně zazlobil Ondřej Mikeska. Stále ještě v 56. minutě mohl ujet obraně hostů Jiří Cmunt, ale byl faulován. K podivu všech to byl právě hradecký útočník, který dostal dvouminutový trest za nafilmovaný pád. Avšak i toto oslabení domácí uhájili, i když velké šance měli Mikeska, Květoň nebo Michal Procházka. V předposlední minutě prověřil Jágrův beton Petr Stropnický a poslední zajímavostí zápasu bylo přísné pětiminutové vyloučení Jaroslava Korbely za sekání.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy