Písek přehrál Klatovy třetím útokem

Necelých šest minut do konce, na ukazateli stav 5:2 a domácí tým kráčí za pohodlným vítězstvím. Vzápětí však dvakrát chybuje a hosté lehce korigují na rozdíl jediného gólu. Pak ale našlápne do útoku rychlík Miroslav Holec a výstavní trefou rozhoduje o výsledku zápasu.
Talentovaný útočník tak jen podtrhnul povedený výkon svého útoku, který brankáře Klatov překonal celkem čtyřikrát. O prvních pět branek Písku se postarali dvakrát Kašpar a jednou Kica, Pošmourný a Květoň, práci soupeřovým střelcům tentokrát znesnadňoval brankář Kubiš.
přípravné zápasy A-týmu, přát., út 22.8.2006
Písek
Klatovy
6:4
2:2, 0:0, 4:2
Branky a nahrávky: 3. Pošmourný (Müller), 6. Kašpar (Procházka Filip), 43. Kašpar (Kica), 45. Květoň (Mikeska), 54. Kica (Kašpar), 57. Holec - 15. Špaček (Šanda), 18. Švík (Šanda), 56. Šanda (Špaček), 57. Dorňák (Štefl).
Vyloučení: 9:7 + Procházka Michal a Květoň 10 min (oba Písek), Bárek 5 min a do konce (Klatovy).
Využití: 1:1.
Diváci: 200.
Písek: Kubiš (Pinkas) - Hauer, Veselý, Oranský, Klas, Svoboda, Filip Procházka, Bezouška, Michal Procházka - Kořánek, Maroušek, Gajovský - Květoň, Mikeska, Řehoř - Kica, Kašpar, Holec - Müller, Pošmourný, Jungbauer
Klatovy: Přerost (Šulan) – Bárek, Fiala, Keltyčka, Ludvík, Křížek, Brožík, Plánička, Mužík – Maxa, Švík, Herzig, Šanda, Pavlis, Špaček, Bednář, Štefl, Dorňák, Kuželík Roman, Dvořák, Vlček, Kuželík Kamil, Hochmann
V přátelském střetnutí dvou mužstev, která by měla aspirovat na přední příčky druholigových tabulek, zahrozili jako první Klatovští, ale Štefl Kubiše nepřekonal. Lépe se vedlo z protiútoku Píseckým, jmenovitě Müllerovi s Pošmourným, kteří využili zaváhání obrany a druhý jmenovaný střelou do odkryté branky načal bohatý účet zápasu. Hosté odpověděli v oslabení Bednářem, ale Kubiš opět zasáhl úspěšně. Jeho kolega v brance Klatov Přerost měl možná zpočátku méně práce, přesto musel lovit puk ze síťky zase on – v šesté minutě napřáhl Filip Procházka a tečující Kašpar vsítil první ze svých gólů. V tuto chvíli to s hosty nevypadalo příliš dobře, přesto se odcházelo do šaten v přestávce za nerozhodného stavu. Šance Dorňáka a Maxy ještě Kubiš zdárně vyřešil, ale na přesilovkovou trefu u tyčky nepokrytého Špačka z 15. minuty a nenápadnou dorážku Švíka z 18. minuty již nestačil.

Ve druhé části si dali střelci obou stran oddych, o to víc se však bojovalo a příležitosti před oběma brankami ubyly. Až v 30. minutě dal vyniknout Kubišově lapačce z nájezdu Šanda, na druhé straně zaujala nevídaná situace ze 38. minuty, kdy nepřesnou střelu Veselého od modré do sítě nad brankou Přerosta ohodnotil hlavní rozhodčí dvěma minutami za zdržování.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, pomohla jim k tomu využitá přesilovka, kdy Kica nabil Kašparovi a ten po ledě prostřelil Přerosta. O dvě minuty později zamotal hlavy obráncům Mikeska, našel najetého Květoně, který se z takovýchto pozic zpravidla nemýlí – 4:2. Ani to domácím nestačilo, kýženého pátého gólu se však dočkali až v 54. minutě, kdy rychlou kombinaci celého útoku před brankou Klatov přesně zakončil Kica. Klatovští zvýšili tempo, ale v cestě Švíkovi i Šandovi stál opět spolehlivý Kubiš. Klatovský kapitán Šanda se přesto mezi střelce zapsal, vybídl ho k tomu nezištně Špaček. V 57. minutě si ale Kubiš vybral slabší chvilku, kdy nahrál za brankou Šteflovi, který předložil kotouč před prázdnou klec Dorňákovi. Zdramatizování zápasu odmítla písecká raketa s označením Holec, jako nůž máslem prošla obranou a vymetla horní růžek Přerostovi svatyně. Utkání mohlo rázem skončit, přesto ještě Klatovští zbraně nesložili a ještě osm vteřin před koncem spálili poslední příležitost z hole Šandy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy