Vítězný vstup do přípravy na ledě David Servisu

Písečtí hokejisté vstoupili do herní části přípravy na druhou ligu. K prvnímu přípravnému utkání cestovali na led českobudějovického David Servisu, kde zaznamenali výhru 5:3.
Přípravné zápasy A-týmu 2018/2019, 0. kolo, st 8.8.2018
David Servis ČB
Písek
3:5
0:3, 1:2, 2:0
Písek: Hauser, Kříž - Suda, Hanus, Červinský, Turek, Tintěra, Hora, Pelant - Sýbek, Koupal, Volf, Polata, Vlček, Urbanec, Rod, Jabůrek, Novák, Strnad, Stauber, Kodad

Domácí David Servis představil posily - v krajském městě bude hrát matador Tomáš Vak se zkušenostmi z extraligy, tým posílil také extáborský brankář Tomáš Klestil, početná řada juniorů Motoru v čele s Janem Bártou, který hrál vloni i za Písek. Za David Servis by měl hrát i písecký odchovanec Jakub Šuhaj, který v minulém ročníku oblékal dres suverénního Havlíčkova Brodu.

V píseckém dresu se představil dvaadvacetiletý forvard Roman Jabůrek, který hrával v juniorkách PZ Kladno a Klatov a vloni za Domažlice. Na David Servisu se také trefil a přidal ještě asistenci. Obranné řady Píseckých posílil dvacetiletý Roman Tintěra - odchovanec Českých Budějovic, který minulou sezonu strávil v americké juniorské soutěži WSHL. Hrál i další nový obránce - sedmnáctiletý David Pelant z Letňan. V brance se při první utkání vystřídali Richard Kříž s Martinem Hauserem, který se k Otavě vrátil z angažmá v zahraničí. Novou tváří je rovněž i šestadvacetiletý obránce Martin Kodad, který hrával v písecké mládeži až do juniorky. Modro-žlutý dres oblékl také útočník Filip Vlček, který musel opustit řady budějovického Motoru, chyběl naopak třeba kapitán Martin Parýzek, se kterým se ale u Otavy dále počítá.

Písečtí hokejisté vstoupili do prvního přípravného utkání velmi aktivně. Proti posilněnému soupeři vedli ve čtvrté minutě už 2:0, kdy se prosadili Tomáš Rod a obránce Šimon Červinský. Gólově dobrou první třetinu završila třetí branka Písku z hole nejproduktivnějšího hráče týmu v minulé sezóně Martina Koupala. Ve druhém dějství přidali branky Písku Jabůrek a opět Martin Koupal, za domácí zařídil stav 1:5 Jiří Ferebauer. Ve třetí třetině už zvládl David Servis jen korigovat brankami Šuhaje a Vaka.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy