Hokejový most Kadaň - Písek: Naděje Jihočechů na bodový zisk uhasily hloupé chyby

Písecký tým dnes nastoupí k těžkému utkání na ledě čtvrtého týmu tabulky z Kadaně. Naše webové stránky budou jako vždy informovat své fanoušky o průběhu střetnutí prostřednictvím tradičního hokejového mostu.
Oba celky vyslaly do boje velmi mladou sestavu včetně několika starších dorostenců. Písek (nově bez marodů Kubeše a Vlčka) nasadil do hry tento tým: Halmoši - Drtil, Kužel, Veselý, Semrád, Makovský, Ruprecht, Dvořák, Hanus - Sedláček, Šperger, Kučera - Strnad, Obdržálek, Ferebauer - Heřman, Marek, Slavík - Homolka, Volf, Bernad.

Úvodní minuty zápasu nabídly vyrovnanou hru bez výraznějších šancí na obou stranách. Jako první udeřili hosté - obránce Semrád zachytil puk na útočné modré, bleskově ho předložil Sedláčkovi před kadaňskou branku, a ten si tváří v tvář Hanuljakovi počínal s rutinou - 0:1. Písecké ovšem tento okamžik nabudil jen na malou chvíli. V 16. minutě naopak zapomněli obránci Jihočechů za svými zády Deveriho, který nekompromisně propálil Halmošiho - 1:1. Ještě v téže minutě udeřili Kadaňští podruhé a postaral se o to další mladíček v kadaňském celku Mainer - 2:1. Pro hosty šokující obrat okamžitě proměnil obraz hry; domácí tým byl na koni a jeho nápor přibrzdila až přesilová hra Písku v posledních desítkách vteřin první části.

V úvodu druhé třetiny se Písečtí především vlastní vinou dostali pod soupeřův tlak. Třikrát doslova darovali domácím přesilovou hru a brankář Halmoši se měl se svými spoluhráči hodně co ohánět, aby neinkasoval. Gól do jeho branky však nepadl a ve 31. minutě nečekaně zahřmělo na druhé straně. Písecký starší dorostenec Volf se dostal ke střele z mezikruží a pro hosty šťastná teč nasměrovala puk za Hanuljakova záda – 2:2. Od této chvíle písecký soubor znovu přidal na důrazu i pohybu a hrála se vyrovnaná partie. Nadějný výsledek ale hostující družina jen sedm vteřin před koncem druhé třetiny trestuhodně prohýřila – Sedláček ztratil puk na obranné modré čáře, Gajovský namísto očekávané střely přihrál Hafenrichterovi, a ten zamířil přesně – 3:2. Takovéto momenty sráží písecké mužstvo v průběhu celé sezony, a nezbývá než doufat, že tentokrát své zaváhání stihne napravit.

Písecké šance na bodový zisk pohasly ve 46. minutě, kdy dostal příliš času ke střelbě Ton a ranou z mezikruží nedal Halmošimu šanci – 4:2. Ve zbytku třetí periody se Písečtí nemohli prodrat k vážnějšímu ohrožení Hanuljakovy svatyně. Rušné momenty se před ní urodily až v samém závěru při hře hostů bez brankáře, ale branka naděje nepadla. Po utkání se tak zaslouženě radovali z plného zisku bodů hokejisté Kadaně.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy